Haberler

İsveç Parlamento Heyeti'nin TBMM Temasları

İsveç Parlamentosu AB Komitesi Başkan Yardımcısı Susanne Eberstein Başkanlığındaki Heyet, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Halide İncekara ve TBMM Türkiye-isveç Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz'ü Ziyaret Etti.

İsveç Parlamentosu AB Komitesi Başkan Yardımcısı Susanne Eberstein başkanlığındaki heyet, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Halide İncekara ve TBMM Türkiye-İsveç Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz'ü ziyaret etti.

İsveç Parlamento heyetinin Meclis'teki ilk durağı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu oldu. Eberstein başkanlığındaki heyet, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İncekara'yı ziyaret etti. İncekara, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana demokratikleşme ve özgürlükler konusunda önemli mesafe katettiğini ifade etti. Reform çalışmalarına kamuoyundan büyük destek geldiğini anlatan İncekara, terör olaylarının ise demokratikleşmeyi ve ekonomik gelişmeleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Terörist

saldırılar nedeniyle hizmet verecek insanların bölgeye gitmelerinin güçleştiğine işaret eden İncekara, son dönemde terörle mücadele kapsamında eğitim alanında yapılan mücadelenin, kamuoyunda da büyük kabul gördüğünü kaydetti.

İsveç Parlamentosu AB Komitesi Başkan Yardımcısı Eberstein ise eğitim yoluyla terörün önlenebileceğine inandıklarını ifade etti. Eberstein, İsveç Parlamentosu'nda, Türkiye'nin AB üyeliğine geniş bir destek bulunduğunu vurguladı.

Heyet daha sonra TBMM Türkiye-İsveç Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucular Kurulu Başkanı Öksüz'ü ziyaret etti. İsveç Çevre Partisi'nin Türk Milletvekili Mehmet Kaplan'ın da hazır bulunduğu görüşmede bir konuşma yapan Öksüz, İsveç'in, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde verdiği desteği takdir ettiklerini söyledi. PKK terör örgütünün hiçbir zaman Kürtleri temsil etmediğini vurgulayan Öksüz, kendisinin de Konyalı ve Kürt kökenli bir milletvekili olduğunu anlattı. TBMM'de 100'ün üzerinde Kürt milletvekili

bulunduğuna işaret eden Öksüz, Türkler ile Kürtler arasında hiçbir sorun bulunmadığını ifade etti.

Öksüz, AB üyelerinden Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermelerini beklediklerini söyledi.

(ZÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title