Haberler

İsveç'e İslam Düşmanlığı Tepkisi

Memur-sen Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi İdris Maden, İsveç'te Bir Yerel Gazetenin İslam Karşıtı Yayınını Kınadı.

Memur-Sen Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi İdris Maden, İsveç'te bir yerel gazetenin İslam karşıtı yayınını kınadı.

Batı dünyasında son yıllarda özellikle İslam düşmanlığı ve İslam karşıtı yayın ve faaliyetlerin arttığına dikkat çeken İdris Maden, bu faaliyetlerin sadece basın-yayın aracılığıyla olmadığına dikkat çekti. Maden, "Batı ülkelerindeki dini liderlerden, siyasi ve bürokratik liderlere kadar geniş bir yelpazede İslam aleyhtarlığı yapılmaktadır" dedi.

Karikatür krizini hatırlatarak, "Danimarka'da peygamber efendimize hakaret içerikli karikatür edepsizliği, geçen hafta İsveç'te tekrarlanmıştır. Bu durum küresel bunalıma yol açar" diyen Maden, İslam dini hakkında bilgi sahibi olmadan eleştiri yapanları kınadı.

Batının, yalanlar ve düşmanlıklarla beslenen İslam korkusunun önüne geçilmesi gerektiğine değinen Maden, "İslam karşıtı yayınların asıl nedeni dış dünyadaki siyasiler, bürokratlar ve din adamlarıdır" diye konuştu.

Maden, Müslümanların hiçbir inanç ve düşünceye hakaret etmediğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"ABD Başkanı Bush, Müslümanların üzerine 'İslamcı terör' nitelemesiyle atlıyor. Haçlı savaşlarını tüm dünyaya duyuruyor. 16. Benedictus İslam düşmanlığı yapıyor. Bu yaklaşımlar basın-yayın araçlarına yansıyor. Biz kimsenin dinini eleştirmiyoruz. Batıdaki bazı güç odakları hata ve yanlışlarında ısrar ediyor. Kutsallarımıza saldırıyor. Bunları nefretle kınıyoruz. Bu davranışlar alçakçadır. Barış ve kardeşliğin hakim olmasını istediğimiz dünyada dinimize saldırılmasına müsaade etmeyiz. Bu böyle bilinsin."

(AG-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title