Haberler

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'in Kosova Temasları

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kosova'nın Bağımsızlığını İlan Etmesinin Ardından, Kosovalıları Çok Önemli Yükümlülüklerin Beklediğine Dikkat Çekti.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından, Kosovalıları çok önemli yükümlülüklerin beklediğine dikkat çekti.

Kosova ziyareti çerçevesinde, Priştine'de Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile bir araya gelen Carl Bildt, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Devletin kurulması uzunca zaman alan sorumlu bir iştir" ifadesini kullandı.

İnsanlar arasında güven sağlanması ve ekonominin canlandırılması konularında ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Bildt, "Özellikle yeni kurulan devletin içinde ekonominin raylara oturtulması, zaman isteyen bir meseledir" dedi.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, yaptığı açıklamada, bağımsızlığın ardından Kosova'da devletin kurulması sürecinin hız kazandığını, bu çerçevede Ahtisaari Paketi'ne dayanarak önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Başbakan Thaçi, Kosova kurumlarına demokratik işlevlilik kazandırılması ve Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme sürecinin öncelikli ödevler olduğunu hatırlattı.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile de bir araya gelen İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, ülkesinin Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığına ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasına dair mektubu takdim etti.

Bildt, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kosova'nın geleceğinin, komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurarak AB perspektifi olduğunu hatırlattı.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu da, Kosova'ya verdiği destekten dolayı İsveç'e teşekkürlerini belirterek, demokratik hukuk üstünlüğünün hakim olduğu, azınlıklara saygılı bir devletin kurulmasının en önemli amaçları olduğunu vurguladı.

(EK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title