Haberler

İsveç'den Türkiye'nin AB'ye Katılımına Destek

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, "AB'nin Türkiye ve Diğer Avrupa Ülkeleri Karşısında Duvar Örmemesi Gerektiğini" Söyledi.

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, "AB'nin Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri karşısında duvar örmemesi gerektiğini" söyledi.

Reinfeldt, Strasbourg'da, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, gelecek yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenecek olan hükümetinin hedef ve öncelikleri hakkında bilgi verirken, AB'nin genişlemesi ve dış politika sorunlarına değindi.

Dış politikada daha fazla fikir birliği ve uzlaşma gereği üzerinde duran Reinfeldt, özellikle Müslüman ülkelerle diyaloğun önemine işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Türkiye'nin AB'ye katılımına karşı yaklaşımını eleştiren İsveç Başbakanı, genişlemenin engellenmesinin AB'ye istikrarsızlık riski getireceğini ve yanlış bir tavır olacağını, Türkiye'ye ve diğer Avrupa ülkelerine karşı duvar örmemek gerektiğini anlattı.

Reinfeldt, dönem başkanlığı sırasında AB'nin uluslararası etkinliği ve ekonomik büyümesi ile enerji dosyalarına da öncelik vereceklerini bildirirken, AB'de istihdamın yüzde 2'sini sağlayan tarım sektörüne yüzde 40 bütçe ayrılmasını eleştirdi.

Fredrik Reinfeldt, AB'nin göçmenler politikasının yanlışlığı üzerinde de durdu ve göçmenlerin enerjisinden yararlanmak, onları AB istihdam pazarına çekmenin yollarını aramak gerektiğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title