Haberler

İsveç Başbakan Yardımcısı Romson İstifa Etti

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Başbakan Yardımcısı, İklim ve Çevre Bakanı Asa Romson'un istifa ettiğini açıkladı. Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan'ın istifası sonrası İsveç medyasının hedef aldığı Romson'un, Kaplan'a destek verdiği ve partisinin oy kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyordu.

Romson'un istifasını bugün Başbakanlık konutunda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Stefan Löfven duyurdu. İsveç'te Yeşiller Partisi'nin eş başkanı da olan Romson'un, bu görevini de bıraktığı açıklandı.

Yeşiller Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yeşiller Eş Başkanı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, Romson'un eş başkanlık görevini bıraktığını ve hafta sonu yapılacak parti kongresinde de yeniden aday olmayacağı bildirdi. Fridolin toplantıda Romson'un yerine kongrede eş başkanlığa aday olacak Isabella Lövin'i de basına tanıttı.

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, 3 hafta önce 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İsveç medyasında son günlerde Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına ağır suçlamalar yapılmıştı. Devlet televizyonu SVT ile Aftonbladet ve Expressen gazeteleri dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları, Kaplan'ın, IGMG tarafından düzenlenen "Maide-i Kur'an" etkinliğindeki fotoğrafını "Kaplan, radikal İslamcıların programında" başlığıyla yansıtmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kaplan Stefan Löfven İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title