Haberler

İstinyePark'ta Avrupa Oyunları Fotograf Sergisi

Güncelleme:

TEAS tarafından düzenlenen Azerbaycan - Objektifte Spor fotoğraf yarışmasını kazanan eserler 6-12 Haziran tarihleri arasında İstinyePark alışveriş merkezinde sanatseverlerle buluşuyor.

Avrupa Oyunları nedeniyle gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında dünyanın önde gelen üç fotoğraf sanatçısının da yer aldığı jüri, on ülkeden 50'den fazla fotoğrafçının gönderdiği 300'ün üzerinde eseri inceledi. Bu inceleme sonunda Gymnast with Pink Ribbon (Pembe Kurdeleli Jimnastikçi) adlı etkileyici fotoğrafı ile Azeri profesyonel fotoğraf sanatçısı Dilaver Najafov yarışmanın birincisi oldu.

Najafov, bütün yaşamını fotoğraf sanatına adamış az sayıda Azeri fotoğraf sanatçısı arasında yer alıyor. Fotoğrafçılığa ilgisi çocuk yaşlarda başlamış ve babasının ona fotoğraf makinesi ve ekipmanları almasıyla bu ilgisi devam etmiş. Kendisi, kazanılan sportif başarıların ruhunu yansıtmaktaki başarısıyla isim yapmış olup yaklaşık 20 yıldır Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda kadrolu fotoğrafçı olarak çalışıyor. Eserlerine, Bakanlığın resmi dergisinde sık sık rastlayabilirsiniz.

Yarışma için seçilen konu, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek ilk Avrupa Oyunları'na Azerbaycan'ın ev sahipliği yapmasını yansıtır nitelikteydi. Fotoğraf sanatçılarından Azerbaycan, spor, sporun evrenselliği ve Avrupa Oyunları'nın manası gibi konuları objektife yansıtmaları istendi.

İkincilik ödülünü ise, eski bir gazeteci olan ve tabiat fotoğrafları çekmekle ilgilenen Parisli Fransız fotoğrafçı ve video grafiker Paul Robion, Ipanema – Rio de Janeiro (Brazil) adlı eseriyle kazandı. Pek çok çağrışım yaratan, sepya ve neredeyse siluet niteliğindeki fotoğrafında, Brezilyalıların futbola yönelik müthiş ilgisi ön plana çıkıyor.

Sokak fotoğrafçılığı alanında uzman olan Azeri fotoğraf sanatçısı Rufat Abas ise, Formula 1 yarışının başlangıcındaki o gergin anı objektifine yansıttığı Final Instructions (Son Talimatlar) adlı fotoğrafıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Sanatçı, 2012 yılında Life in Black and White (Siyah-Beyaz Yaşam) adlı ilk kitabını yayınlarken geçtiğimiz yıl da Street, Life, Emotion (Sokak, Yaşam, Duygu) adlı ilk sergisini Bakü'de açtı. Kendisi aynı zamanda 2011 yılında Azerbaycan Fotoğrafçılar Birliği tarafından Yılın Fotoğrafçısı seçildi.

VII Photo Agency'nin kurucularından olan, 2011 Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasını kazanan ve eserlerine National Geographic, New York Times ve Newsweek gibi yayınlarda yer verilen Amerikalı fotoğraf sanatçısı Ed Kashi; Michael Schumacher, Lady Gaga ve Sophia Loren gibi ünlülerle yaptığı çalışmalarla bilinen ve röportajlar da gerçekleştiren Alman fotoğraf sanatçısı Philipp Rathmer ve kendisine pek çok ödül kazandıran memleketinden yüzler ve tabiat fotoğraflarıyla nam salmış Azeri fotoğraf sanatçısı Agdes Baghirzade jüri üyeleri arasında yer aldı.

Yarışmada dereceye girmiş ilk 10 fotoğraf da dahil olmak üzere, yarışmaya katılmış olan en iyi 70 fotoğraf ise, önümüzdeki günlerde bir sergide bir araya getirilecek ve 6-12 Haziran'da İstanbul Istinye Park Alışveriş Merkezi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Yarışma, TEAS'ın bugüne dek fotoğrafçılığa bir sanat dalı olarak verdiği değerin altını çizerek, Avrupa'yı dolaşıp Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, Paris Galerie Joseph ve Londra La Galleria Pall Mall gibi mekanlarda görücüye çıkmış olan Objektifteki Azerbaycan yarışması ve sergisinin başarısını yakalamayı başardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Pink Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title