Haberler

İstinaftan uyuşturucu satıcısına 'etkin pişmanlık' indirimi

Güncelleme:

ANKARA'da istinaf mahkemesi, uyuşturucu satarken yakalandıktan sonra sakladığı eroini polise teslim edip, tüm bildiklerini anlatan sanık Yasin B.'ye etkin pişmanlık hükümleri ve iyi hal indirimi alt sınırdan uygulanarak, verilen 11 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasını çok buldu.

ANKARA'da istinaf mahkemesi, uyuşturucu satarken yakalandıktan sonra sakladığı eroini polise teslim edip, tüm bildiklerini anlatan sanık Yasin B.'ye etkin pişmanlık hükümleri ve iyi hal indirimi alt sınırdan uygulanarak, verilen 11 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasını çok buldu. İstinaf, üst sınırdan indirim uygulayarak, cezayı 7 yıl 8 aya düşürdü.

Yasin B., ihbar üzerine kendisini takip eden narkotik polisi tarafından 17 Mart 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 kişiye uyuşturucu madde satmak isterken suçüstü yakalandı. Yasin B.'nin üst aramasında, kullanıma hazır şekilde sarılmış 5 paket halinde eroin ele geçirildi. Polisin takibi sırasında yıkık gecekondudan çıktığı tespit edilen Yasin B., burada çorabın içine gizleyerek yıkıntılar arasında sakladığı 8 paket halindeki 27 gram eroini de polise teslim etti. Yasin B., ayrıca uyuşturucu maddeyi aldığı kişiyle ilgili bildiklerini de polise anlattı.

'TÜM BİLDİKLERİMİ ANLATTIM'

Polisteki ifadesinin ardından sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan Yasin B. hakkında, 'zincirleme şekilde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma' suçundan dava açıldı. Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Yasin B., savunmasında suçunu kabul ederek, "Uyuşturucu maddeyi, içimliğimi çıkarmak için sattım. Yakalanmadan 1 gün önce mahalledeki Afgan uyruklu kişinin içimliğimin yanı sıra günlük 250 lira teklif etmesi üzerine satıcı olmayı kabul ettim. Bu kişinin adını hatırlamıyorum; ancak polise hakkında bildiğim her şeyi anlattım. Zaten uyuşturucu ihtiyacımı sürekli bu kişiden karşılıyordum. Anlaştıktan sonra bana satmak için 20 paket eroin maddesi verdi. Ben de bunları mahalledeki gecekondunun yıkıntıları arasında sakladım. Yakalandığım gün sabah anlaştığım kişilere 5 paketini bin 10 liraya sattım. Yakalanınca da sakladığım uyuşturucunun yerini gösterdim. Tüm bildiklerimi anlattım. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum" dedi.

ALT SINIRDAN İNDİRİM

Mahkeme heyeti, sanık Yasin B.'ye, 'zincirleme şekilde uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan önce 18 yıl 9 ay hapis ve 28 bin 120 lira adli para cezası verdi. Bu ceza alt sınırdan uygulanan etkin pişmanlık ve iyi hal indirimi ile 11 yıl 8 ay 18 gün hapis ve 21 bin 420 lira para cezasına düşürüldü.

İSTİNAF ÜST SINIRDAN İNDİRİM YAPTI

Sanık avukatı Gamze Bal, müvekkilinin itiraflarına rağmen yapılan indirimi az bularak, kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne (İstinaf) taşıdı. Dosyayı inceleyen BAM 3'üncü Ceza Dairesi, sanığın suçun ortaya çıkmasında dikkate değer itiraflarda bulunduğunu, bu nedenle indirimin halk sınır yerine üst sınırdan uygulanması gerektiğine hükmetti. Yerel mahkemenin kararını bozan istinaf, üst sınırdan indirim yaparak cezayı 7 yıl 8 ay hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çevirdi. Ceza dairesi, verdiği hükme Yargıtay'a itiraz yolunun açık olduğunu da belirtti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title