Haberler

İstiklal Marşı Şairi Akif Gümüşhane'de Anıldı

Gümüşhane'de, İstiklal Marşının kabulünün 91.yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de, İstiklal Marşının kabulünün 91.yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi.

Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Vekili Cahit Karatepe, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Okulun Müdürü Abdulhaki Tural, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin milli mücadelesi üzerine

yazılmış en büyük şiir olduğunu belirterek, "Milli mücadelenin sürdüğü ve Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda alim, aydın ve şair kimliğiyle öne çıkan Milli Şair Mehmet Akif'i tanımadan Anadolu'da verilen mücadele ruhunu anlayamazsınız" dedi.

Akif'in şiirlerini oturduğu yerde bir ilham sonucu kaleme alan bir şair olmadığını anlatan Tural, Akif'in davası, derdi ve bir medeniyet tasavvuru olan adam olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mehmet Akif'in şahsiyetini tanımlamadan onun yazdığı şiir ve nesirler tanımlanamaz. Yaşadığı dönemi bilmeden, çektiği acıları, yaşadığı sıkıntıları ve Osmanlı Devletinin içinde bulunduğu durumu kavramadan onun şiirlerini anlamak mümkün değildir."

Tural, edebiyat tarihinin Akif'ten daha büyük bir İslam ve Türk şairi tanımadığının altını çizerek şöyle konuştu: "İstiklal Marşı vatanın, milletin sesidir. Bu ses Mehmet Akif'in kaleminden çıkan, yüreğinden dökülen ve İstiklal Marşı ile dünden bugüne, bugünden yarına kalacak tek sestir."

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından profesyonelce hazırlanan tiyatro gösterileri, şiirler, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, oratoryo ve İstiklal Marşı klibi ile program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Cahit Karatepe Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title