Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

Gürün ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gürün ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gürün Asef Çoban Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Gürün Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilüfer Karahan, İstiklal Marşı'nın toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsü olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın birlikteliğimize anlam katan duygu birliğinin simgesi olduğunu söyleyen Karahan, "İstiklal Marşı'mız, yüreklerimizdeki ortak duygu ve heyecan, bileklerimizdeki güç, göğüslerimizdeki doludizgin yürek, alnımızda yanan gururdur." dedi.

Program okunan şiirler, Mehmet Akif Esroy'un hayatını anlatan video ve orotoryo gösterisiyle devam etti. İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ tarafından verildi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ethem Gökboğa, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Gürün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title