Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

Güncelleme:

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle İzmir'de tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle İzmir'de tören düzenlendi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bornova Mazhar Zorlu Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlediği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, burada yaptığı konuşmada, milletin hissiyatına tercüman olan İstiklal Marşı'nın, heyecanının, kahramanlık destanının, dik duruşun ve hürriyetin simgesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Millet tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmemiştir. İstiklal Savaşı'nda da Mustafa Kemal Atatürk 'ün önderliğinde kenetlenerek bir var oluş mücadelesi veren halkımız hür yaşama kararını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Millet olarak varlığımızı devam ettirmemiz, yeni nesillerin bu irade ve kararlılığa sahip çıkmalarına bağlıdır. İstiklal Marşını sadece bir şiir olarak görmek yanlıştır. İstiklal Marşı edebi anlamda bir mükemmeliyete sahip olmakla birlikte Akif'in deyimiyle tek dişi kalmış canavarın kıskacı altında kalan milletin haykırışının somut bir abidesidir.

İstiklal Marşında öne çıkan iki temel kavram hürriyet ve istiklal olduğunu kaydeden Yahşi, bunlar milli mücadelenin başarı ile sonuçlanmasında en önemli motivasyonu sağlayan kavramlar olduğunu, bugün de millet olarak varlığımızı devam ettirmemiz bu bilinci sürdürmemize bağlı olduğunu vurguladı.

Yahşi'nin konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında birinci olan Karabağlar Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Hande Reyyan Ömüral, giydiği Türk Bayrağı desenli kıyafetiyle dikkati çekti.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ve Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan'nın da katıldığı tören, Mehmet Akif Ersoy'u anlatan slayt ve tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ömer Yahşi Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

title