Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Edirne'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Edirne'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın iki kıtasını işaret diliyle okudu ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan oratoryo sundu.

İlkokullar arası İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışması birincisi İpsala Serhat İlkokulu Öğrencisi Ülküm Gülce Görgülü de İstiklal Marşı'nın on kıtasını okudu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, programda yaptığı konuşmada, her devletin ve her milletin bir marşının olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın Türk milleti için büyük önem arz ettiğini belirten Cırıt, "İstiklal Marşımız başkalarında var bizde de olsun yada günün ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla vücuda gelmiş değildir. İstiklal Marşımız özel bir tarihi sürecin ve bu sürece bizzat tanıklık eden milletin acıları, ızdırapları ve sevinçlerini bilen bir şairin kaleminden çıkmıştır." diye konuştu.

Programa, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Belediye Başkanı Yardımcısı Selçuk Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Razaman Sarı, kurum müdürleri, askerler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy İpsala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title