Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Kahta Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Kahta Kültür Sitesi konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kahta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Kutlu tarafından günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un bazı şiirlerinin öğretmen ve öğrenciler tarafından okunmasından sonra programda İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ile ilgili tiyatro sunumu gösterildi.

Etkinlik, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler içeren skeçler canlandırıldıktan sonra günün anlamına uygun türküler akabinde resim sergisi ile son buldu.

Programa Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni, İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Çalıkuşu, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, okul idarecileri, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zeynel Abidin Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title