Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Havza, Çarşamba ve Ladik ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Havza, Çarşamba ve Ladik ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Havza'da Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen program öncesi, yeni yaptırılan konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Konferans salonuna, lösemi nedeniyle hayatını kaybeden okul öğretmeni Arife Çelik'in adı verildi.

Arife Çelik Konferans Salonu'nun açılışına, Çelik'in eşi Kenan Çelik, oğulları 6 yaşındaki Muhammed Buğra ve 3 yaşındaki Mehmet Ertuğrul Çelik, ailesi ve meslektaşları ve öğrencileri katıldı.

Okul müdürü Hüseyin Yavuz, yaptığı konuşmada, öğretmenlerinin ismini yaşatmak amacıyla adını konferans salonuna verdiklerini belirterek, "Genç yaşta aramızdan ayrılan öğretmen kardeşimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. İnşallah hizmete açacağımız bu salon ile öğretmenimizin adını ve aziz hatırasını yaşatacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Metin Yılmaz ve Çelik ailesi, salonun açılışını yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'yle ilgili şiirler okundu. Öğrencilerce hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazmaya iknası ve yazılmasıyla ilgili oyun sahnelendi.

Program, sahnede Türk bayrağı açılmasıyla sona erdi.

Çarşamba

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Çarşamba Atatürk Ortaokulu'nda program düzenlendi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan "Ya İstiklal ya Ölüm" adlı oratoryo seslendirildi. İstiklal Marşı'nın kabulüyle ilgili drama çalışması sahnelendi. Günün anlamıyla ilgili türküler Çarşamba Atatürk Ortaokulu Korosu tarafından seslendirildi.

Programa, Kaymakam Mustafa Güney, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ile davetliler katıldı.

Ladik

Ladik ilçesindeki program ise Akpınar Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan oyun sahnelendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şiir dinletisi sunuldu, oratoryo seslendirildi.

Programın son bölümünde, protokol üyeleri tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Kaymakam Emrah Uzun, Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçe, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Mustafa Akar, Emniyet Müdürü Vekili İlhan Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dönmez, AK Parti İlçe Başkanı Recep Dirican, CHP İlçe Başkanı Necati Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ladik Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title