Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Yüksekova ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yüksekova ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından şiir ve yazılar okundu.

Törende konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İstiklal Marşı'nın, Çanakkale'den başlayan kurtuluş mücadelesinin bir özeti olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nda birleşmiş bütün duygu ve düşüncelerin bu amaçla yeniden canlandırıldığını aktaran Kaşıkçı, "İnşallah ülkemizde bir daha İstiklal Marşı yazdırılmaz. Verilen bu mücadelede bütün şehitlerimizden Allah razı olsun. Kurtuluş mücadelesini yürüten Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, şehitlerin ve gazilerin mekanları cennet olsun. Bu anlamlı günün, yeni nesil için bir uyanış günü olmasını diliyorum." dedi.

Program, hazırlanan skeçlerin sahnelenmesinin ardından son buldu.

Törene, 7. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Dündar Şahin Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Emniyet Müdürü Haluk Baş, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Naci Bilici, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Mahmut Kaşıkçı Çanakkale Yüksekova Politika Güncel Haberler

title