Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, İstiklal Marşı'nın, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarih belgesi olduğunu bildirdi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, İstiklal Marşı'nın, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarih belgesi olduğunu bildirdi.

Koçdemir, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Anadolu'nun birçok şehri işgal, Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkının kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verdiğini hatırlattı.

Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine cesaret vermek ve duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazdığını ifade eden Koçdemir, şunları belirtti:

"TBMM, vatan sevgisiyle dolu büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bu şiiri, 12 Mart 1921 tarihinde milli birlik ve beraberliğimizi ifade eden İstiklal Marşı'mız olarak kabul etmiştir. İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarih belgesidir. Milletimizin karakteri, milli marşımızın adında da belirtildiği gibi istiklaldir, hürriyettir, kimseye boyun eğmemektir, bağımsızlıktır. İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 92'nci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Osman Zeki Üngör'ü rahmet ve şükranla anar, Eskişehir halkına sevgi ve saygılarımı sunarım."

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Kadir Koçdemir Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title