Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü

Sivas'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Sivas'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, İstiklal Marşı'nın önemine değinerek, milli marşı herkesin okuması ve ezbere bilmesi gerektiğini ifade etti.

Kolat, "İstiklal Marşı'nın her satırında, her mısrasında çok önemli ifadeler var. Geçmişimizi, geleceğimizi, varlığımızı, inancımızı ifade eden çok güzel bir marş. Bu marşımızla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan ise İstiklal Marşı'ndaki "İstiklal" kavramı hakkında bilgi verdi.

Bozdoğan, "İstiklal Marşı bizim her şeyden önce duruşumuzun, bağımsızlığımızın sembolü olması bakımından önemlidir. Bu marş yazıldığı ve kabul edildiği yılın başından beri her defasında şevkle, gururla okuduğumuz, kendimizi ifade ettiğine inandığımız bir metin olduğu için önemlidir" dedi.

Okullar arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Mevlana İlköğretim Okulu öğrencisi Aysima Güleç, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ile diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Ali Kolat Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title