Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 86. Yıldönümü

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, İstiklal Marşı'nın Tek Taşı Bile Yerinden Oynatılmayacak Sağlam, Harikulade Bir Ses, Söz ve Mana Mimarisi Olduğunu Belirterek, "Türk Milletinin Dünyaya Bildirisi ve Bağımsızlığının Tescilidir. Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın" Açıklaması Yaptı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, İstiklal Marşı'nın tek taşı bile yerinden oynatılmayacak sağlam, harikulade bir ses, söz ve mana mimarisi olduğunu belirterek, "Türk milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabul yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, Türk Milletinin kararlılığının eşsiz bir şiire dönüştüğü, milletin sinesinden çıkan ve Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen, kendi ifadesiyle 'Benim milletime en kıymetli hediyem" diye nitelendirdiği İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 86. yılının idrak edildiği ifade edildi. Türk milletinin yaşadığı zor günleri ve verdiği bağımsızlık mücadelesini mısra mısra işleyen, milli ve manevi hislerin birleştiği İstiklal Marşı'nın bugün, 86. yılını doldurduğunu hatırlatan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mehmet Akif'in kaleminden en uygun ve bir daha da eşi görülemeyecek şekilde ifadesini bulan, milli hislerimizi, bu yıldönümü vesilesiyle bir kez daha tazeliyoruz. Milli mücadele döneminde Milletimiz, yokluk ve sıkıntılara rağmen, düşmana karşı verdiği ve kazanılması imkansız görünen istiklal mücadelesinden galip çıkmıştır. Türk milletinin bu azim ve kararlılığı, Mehmet Akif'in şahsiyetinde vücut bulmuş ve onun şekillendirdiği İstiklal Marşı ile de bütün dünyaya haykırılmıştır. Bundan dolayı Milli Marşımız, istisnai bir metindir. Türk milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Ve dünyada başka bir örneği de yoktur. İstiklal Marşı'nı okurken ve dinlerken bu özelliklerini ve önemini hatırdan çıkarmamak lazımdır. Bizim milli marşımızın, dünya milli marşları arasında da ayrı bir yeri vardır. Milli marşımızın adı 'İstiklal'dir. Bu kavram milletimizin çok önemli bir karakterini yansıtmaktadır.Mehmet Akif'e ve İstiklal Marşımıza gösterilen saygı, milli değerlere gösterilen ve gösterilecek saygıyla eşanlamlıdır. Köklerine bağlı ve geçmişinden güç alan kuşakların yetişmesi, bu anlayışın bütün kişi ve kurumlarda yerleşmesiyle mümkündür. Bütün bu vasıflarıyla İstiklal Marşı tek taşı bile yerinden oynatılmayacak muhkem, harikulade bir ses, söz ve mana mimarisidir. Kıymetli Mehmet Akif'in dediği gibi 'O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam, onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değil milletin malıdır.' Değerli şairimiz, abide insan Mehmet Akif'in bu temennisine yürekten iştirak ederek, milletimizin bir daha hiç bir zaman böyle zor günler yaşamamasını diliyor; kendisini, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın".

(YZE-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title