Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Levent Başerkanoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kısa bir hikayesini anlattı.

Programda Ersoy'un hayatından kesitler, oratoryo gösterisi ve Çanakkale Şavaşları'ndan sahneler sunuldu.

Etkinliğe, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Emniyet Müdürü Feridun Boz katıldı.

Ayvalık anma programı

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, öğrencilerin koro halinde İstiklal Marşı'nı piyano eşliğinde seslendirmesiyle başladı.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmeni ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, günün anlam ve önemini içeren Mehmet Akif Ersoy'un anlatıldığı bir konuşma ile devam etti. Daha sonra İstiklal Marşı konulu kısa film gösterimi, öğrencilerin şiir okuması ve türkü dinletisi yapıldı.

Törenin ardından katılanlara pilav, ayran ikramı yapıldı.

Törene, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Mubarek Agitoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Jandarma Komutanlığından Üsteğmen Kemal Gümüştekin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Manyas anma programı

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Manyas İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Okul Müdürü Yusuf Akçura, Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, İstiklal Marşının yazılması ve kabulünü içeren bir  konuşma yaptı. İstiklal Marşı'nın kıtaları tek tek okundu ve oratoryo sunuldu. Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitler ile İstiklal Marşının yazılış süreci video gösterisi ile anlatıldı.

Anma programına Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. İsmet Kürşat Karademir, Belediye Başkanı Tancan Barçin, C.Başsavcısı Hasan Candan, C.Savcısı Mustafa Salih Keser, AK Parti ilçe Başkanı hasan Kahraman, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bandırma anma programı

Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Bandırma Şehit Süleymanbey İlköğretim Okulu tarafından anma programı düzenlendi.

Okul Müdürü Adnan Arıuçar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İstiklal Marşı'nı anlamak için o dönemin yıllarının yaşanması gerektiğini ifade etti. Her kıtasında farklı anlamlar ve derin izler taşıdığını dile getiren Arıuçar, "İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onu hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda makus bulan derin ıstırabın tercümanı olmasından ileri gelmektedir" dedi.

Program Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunmasının ardından sahneye konulan tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Balıkesir Ayvalık Manyas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title