Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Akdağmadeni, Yerköy, Sarıkaya ve Aydıncık ilçelerinde anma programları düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Akdağmadeni, Yerköy, Sarıkaya ve Aydıncık ilçelerinde anma programları düzenlendi.

Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonundaki etkinlikte konuşan Kaymakam Ahmet Yıldız, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserlerinden örnekler vererek, Çanakkale Savaşı mücadelesinde milli hislerimize tercüman olan İstiklal Marşının yazılışı hakkında bilgiler verdi.

Programda öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Yerköy

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Programda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunması ve ardından öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı. Programda, İstiklal Marşı oratoryosu sahnelendi. Daha sonra şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllendiri verildi.

Sarıkaya

Sarıkaya ilçesinde Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan, Yunus Emre Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni Süleyman Çatal, İstiklal Marşı'nın anlayabilmek için, Mehmet Akif Ersoy'u iyi bilmek, bütün yönleriyle şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak gerektiğini ifade etti.

Daha sonra öğrenciler şiirlerin okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un tiyatro gösterisi sergilendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Aydıncık

Aydıncık Kaymakamlığı Şehit Mustafa Üngör Toplantı Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aydıncık Ortaokul Öğretmeni Süphan Eser'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Anasınıf öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı ezbere okudukları program, izleyicilerden beğeni aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Sarıkaya Aydıncık Yerköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title