Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Kırıkkale’de İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kırıkkale'de İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kültür Müdürlüğünde düzenlenen törene, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutan Vekili Albay Sabri Nejat Öztürk, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları, il müdürleri, okul müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Kolat, şunları söyledi:

"İstiklal Marşı kolay yazılmadı. Çok büyük mücadeleler vermiştir. Şiirlerinde, verdiği vaazlarda, yazdığı yazılarla millete vatanını sevmeye yönelik çok ciddi çalışmalar yapmıştır. İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlığını simgeleyen bir marştır. Bir milletin gücünü gösteren bir marştır. O nedenle kolay yazılan bir marş değildir. O yüzden rahmetli Mehmet Akif'te "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye ifade etmiştir. Akif çok iyi bir eğitim almıştır, Hem Batıyı hem de Doğuyu bilen, Arapça, Farsça ve Fransızca bilen, Kur'an-ı Kerim'i tefsir edecek kadar yetişmiş bir alimdir. Çanakkale Destanı, Safahat, İstiklal Marşı gibi eserlere olan bir ediptir. Hakikaten iyi yetişmiş, mütevazi kişiliğiyle, ahlaki yapısıyla örnek bir insandır. Bu anlamda Akif hem yaşam biçimiyle ve hayat anlayışıyla örnek bir insan, hem de bunu nesillere de yaygınlaştırmak, gençlerinde iyi bir biçimde yetişmesi isteyen bir kişiliktir. Asım'ın nesli diye arzuladığı bir nesil vardır. Bu nesil mili ve manevi değerlere bağlı, iyi yetişmiş, Çağdaş oluşumu da takip eden bir nesil olsun istemiştir. Bu örnek davranışlarıyla millete örnek olmuştur."

Tören, KÜ'den Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Muhittin Eliaçık ve Araştırma Görevlisi Hakan Doğan tarafından verilen panel ile devam etti.

Törenin sonunda, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title