Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gümüşhane'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla "İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif" konulu program gerçekleştirildi.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, öğrenciler oratoryo sundu.

Vali Memiş, yaptığı konuşmada, öğrencileri Mehmet Akif Ersoy ve ecdadın kökleriyle yetiştireceklerine işaret ederek, "Öğrencilerimizi aynı zamanda nanoteknoloji bilen, dünyanın bütün teknolojilerine, yabancı diline hakim, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023 hedefine yarışır bir şekilde emin adımlarla geleceğe taşıyacak ilim, fen ve teknolojiyle geliştireceğiz. Hem Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu olarak koyduğu değerlere sahip bir genç nesil ile emin adımla ilerleyeceğiz." dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve öğrenciler tarafından açılan resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ercan Çimen İstikbal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title