Haberler

İstiklal Madalyası, Halkın Ziyaretine Açılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2016 yılı 26. Dönem oturumunda Şanlıurfa’ya verilen ’İstiklal Madalyası beratı’ halkın ziyaretine açılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2016 yılı 26. Dönem oturumunda Şanlıurfa'ya verilen 'İstiklal Madalyası beratı' halkın ziyaretine açılacak.

Kurtuluş Savaşı esnasında verdiği destansı mücadeleyle gösterdiği kahramanlıktan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 7 Nisan 2016 tarihli ve 26. Dönem 69. birleşiminin 3. oturumunda kırmızı şeritli İstiklal Madalyası unvanını alan Şanlıurfa'da, 'İstiklal Madalyası beratı' halkın ziyaretine açılacak. İstiklal Madalyası beratı, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri kapsamında 7 Nisan saat 14.00'ten itibaren Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda halka sunulacak.

Yarından itibaren düzenlenecek kurtuluş etkinliklerine tüm halkı davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Ecdadımızın vermiş olduğu destansı kurtuluş mücadelesini İstiklal Madalyası ile taçlandırdık. İstiklal Madalyası 2 yıldan bu yana Valiliğimizde ziyarete açılmıştı ardından madalyamızı büyükşehir belediyesi aldı ve artık kurumumuzda muhafaza edilecek. Yarın başlayacak olan Kurtuluş yılı etkinliklerimizde halkımıza sunacağız. Ecdadımız nasıl kurtuluşumuzda ve Çanakkale'de mücadele verdiyse kahraman ordumuz yine yakın dönemde Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Operasyonlarıyla ecdada layık bir duruş sergilemiştir. Rabbim her zaman ülkemizi koruma altına alsın. Tüm şehitlerimize minnet ve şükran borçlarıyla Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tüm bu duygularla yarın başlayacak etkinliklerimizde halkımızı berat ziyaretine davet ediyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

title