Haberler

"İstihdam odaklı kredi paketi büyüme rakamlarını olumlu destekleyecek"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, İstihdam Odaklı İşletme Kredisine ilişkin, "İstihdam odaklı kredi paketi üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilmesiyle istihdama önemli bir katkı verilecek olup bu da büyüme rakamlarını olumlu yönde destekleyecektir.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, İstihdam Odaklı İşletme Kredisine ilişkin, "İstihdam odaklı kredi paketi üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilmesiyle istihdama önemli bir katkı verilecek olup bu da büyüme rakamlarını olumlu yönde destekleyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Gülsoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 3 kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilen İstihdam Odaklı İşletme Kredisine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İstihdam Odaklı Kredi Paketi'nin işsizlikle mücadele kapsamında önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ömer Gülsoy, şunları kaydetti:

"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve imalat sanayi, hizmet sektörleri ile devam eden konut inşaat projeleri ve yurt dışı müteahhitlik sektörüne yönelik uygun koşullarda finansman sağlayacak istihdam odaklı kredi paketi üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilmesiyle istihdama önemli bir katkı verilecek olup bu da büyüme rakamlarını olumlu yönde destekleyecektir. Her yeni bir istihdam daha çok üretim daha çok ihracat anlamına gelmektedir. Önümüzdeki hedeflere ulaşabilmenin yolu üretmekten geçmektedir. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Bu doğrultuda kamu bankalarımızın iki yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıl vade koşullarıyla sunduğu bu imkanı değerlendirmeli, daha fazla istihdamı daha fazla yatırıma dönüştürmeliyiz. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ardından özel bankaların da bu konuda adım atmalarını bekliyoruz. Daima reel sektörün yanında olduğunu hissettiren ve iş dünyasını destekleyen hükümete de teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title