Haberler

İstihdam İçin İşadamı-üniversite İşbirliği

Hitit Üniversitesi ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) ortak projesi "İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması" projesinin çalıştayı yapıldı.

Hitit Üniversitesi ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) ortak projesi "İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması" projesinin çalıştayı yapıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından doğrudan hibe desteği kazanan projenin Anitta Otel'deki çalıştayına, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes Suiçmez, Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Proje Koordinatörü Mehmet Aydınkal, kentteki iş adamları ve üniversite öğretim görevlileri katıldı.

Proje Koordinatörü Aydınkal çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, projeyle üniversitedeki mesleki eğitim ile kentte faaliyet gösteren sanayi sektörlerinin talep ettiği nitelikli eleman ve ara eleman ihtiyacını buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında sağlanacak güvenilir verilerle sanayicinin üniversiteden beklentilerini belirleyeceklerini ifade eden Aydınkal, aynı zamanda mezun olan öğrencilerin de istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çalıştayda yapılacak ikili görüşmelerle Çorum sanayicisinin talep ettiği iş gücünün özelliklerinin ortaya çıkacağını ifade eden Aydınkal, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin bölümlerinden mezun ettiğimiz öğrencilerle, kentin iş gücü arasında bir uyuşmazlık olduğu ortada. Sanayicinin üniversiteden ne beklediğini önemsiyoruz. Projeyle kentte 'hangi iş kollarına, nasıl elemanlara ihtiyaç var' bunları saptayacağız. Çalışmanın tamamlanmasıyla iş dünyasının taleplerine cevap verebilecek nitelikte eleman yetiştiren bölümler açılması için girişimlerde bulunulacak. Sorunların çözümünde işadamlarıyla işbirliği yapmayı önemsiyoruz. Çünkü öğrenciler de üniversite de ülke de bizim."

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Suiçmez de, Türkiye'deki üniversite sayısının her geçen gün arttığını ancak önemli olanın üniversite sayısı değil, mezun olan öğrencilerin istihdam edilebilirliği olduğunu belirtti.

Üniversitelerde açılan programların kuruldukları kentin iş gücü tespit edilerek açılmadığına dikkat çeken Suiçmez, şöyle devam etti:

"Maalesef üniversitelerimizde açılan bölümler birbirinin hep aynısı. Kentin ihtiyaçları ciddi şekilde araştırılarak üniversitelerde bölüm açılmıyor. Bizler her yıl pek çok öğrenci mezun ediyoruz. Ancak bunların pek çoğu istihdam edilemiyor. Üniversitelerde açılan bölümlerin ve buralardan mezun olan öğrencilerin etik, iş bilgisi ve her yönden o yörenin sanayicisinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece hem işadamı nitelikli elemana kavuşacak, hem de öğrencilerin istihdam sorunu çözülecek."

Çalıştay öğretim görevlileri ve işadamları arasındaki ikili görüşmelerle sona erdi.

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title