Haberler

İstihdam İçin Altyapı Protokolü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yılları arasında ise 5 bin 285 adet parselde daha üretime geçildi" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara'da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), istihdamın arttırılması karşılığında, altyapı hizmetlerinin ücretsiz yapılması için protokol imzaladı. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Bakan Özlü, protokole ilişkin yaptığı konuşmada, "Bugün imzalayacağımız protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyemiz, OSB'lerimizdeki yol ve asfalt yapımı, kaldırım, sanat yapıları, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, bakım ve onarım çalışmalarının tamamını ücretsiz olarak yapacağını taahhüt ediyor" ifadelerini kullandı.

"Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yılları arasında ise 5 bin 285 adet parselde daha üretime geçildi"

Ankara'nın, artık bir sanayi şehri aynı zamanda önemli bir üretim ve ihracat merkezi olduğuna vurgu yapan Özlü, "Şehrin şöyle biraz dışına çıkınca, Ankara'da hummalı bir üretim faaliyeti olduğunu görebilirsiniz. Bugün Ankara'nın bir sanayi şehri kimliği kazanmasında OSB'lerimizin çok önemli bir rolü bulunuyor. Sizlerle sadece şu rakamı paylaşmak istiyorum. Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yılları arasında ise 5 bin 285 adet parselde daha üretime geçildi. Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB'lerin nasıl canlılık kazandığını, bu canlılık sayesinde sanayi üretiminin nasıl arttığını açıkça ortaya koyuyor. Şu anda, Başkent Ankara'da sicil almış olan 11 OSB'miz bulunuyor. ASO, OSTİM, Başkent, İvedik, Anadolu, Polatlı OSB'ler, çok önemli doluluk oranlarına ulaşmış olan, bir kısmı da hala genişlemeye devam eden OSB'lerdir. Aynı şekilde, Uzay İhtisas ve Havacılık, Dökümcüler, Şereflikoçhisar gibi OSB'lerle ilgili çalışmalar da devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Ankara'nın ekonomisi daha da canlanacak ve güçlenecek"

Özlü, bakanlığın OSB yönetimlerinde kredi temin ettiğini sözlerine ekleyerek, "Üretimi geçmiş olsun veya olmasın, OSB'lerimizde ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyaç bulunuyor. Bakanlığımız bu altyapı projelerini gerçekleştirecek olan OSB yönetimlerine çok uygun şartlarda kredi temin ediyor. Ancak bu kredi ne kadar uygun olursa olsun, altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek, OSB'ler için çoğu zaman oldukça zor olabiliyor. Bu zorluk sadece bütçe imkanlarından da kaynaklanmıyor. Bütçe imkanları yeterli olsa bile, altyapı yatırımlarının planlanması noktasında OSB'lere destek olunması gerekiyor. Bu noktada, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alması, OSB'lerimiz için büyük bir değer taşıyor. Altyapı imkanları iyileşen OSB'lerimizde inşallah çok daha fazla yatırım ve üretim yapıldığına şahit olacağız. Bunun en büyük faydasını da öncelikle Ankaralı kardeşlerimiz görecek. Ankara'nın ekonomisi daha da canlanacak ve güçlenecek. Birçok kardeşimiz için yeni iş alanları oluşacak. En az bu kadar önemli olan bir diğer husus da OSB'lerde yapılan üretimin çevreye olumsuz etkisi de minimum düzeye inmiş olacak" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Melih Gökçek Faruk Özlü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title