Haberler

İstihbarat Karıştı

Hrant Dink Cinayetine İlişkin Yürütülen Soruşturmayla İlgili Bilgilerin Sızması Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ni Karıştırdı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a Yönelik Ön İnceleme Başlatılırken, İstihbarat Dairesi'nde Bilgi Sızdıran Personel Belirlenmeye Çalışılıyor.

Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili bilgilerin sızması Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ni karıştırdı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a yönelik ön inceleme başlatılırken, İstihbarat Dairesi'nde bilgi sızdıran personel belirlenmeye çalışılıyor.

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Erhan Tuncel'in ve beraberindekilere ilişkin bilgiler ve yapılanlar istihbaratı karıştırdı. Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 Mülkiye Başmüfettişi, 1 Jandarma Müfettişi ve 1 Polis Başmüfettişi inceleme ve soruşturmalarına devam ederken, bilgilerin basında yer alması, Telekulak Skandalı'ndan sonra ilk defa İstihbarat Daire Başkanlığı'nı sarstı.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in görevden alınmasını haksız bulan bazı istihbaratçılar, "Takipli ve muhbirli bir gruba ilişkin işlem yapmaması çok normal. İstihbaratçı grup içindeki muhbirin deşifre edilmemesi için hedefi aleni korumaya alamaz" diyerek "İstanbul'a binlerce aynı yönde istihbarat geliyor. Yüzde 90'ı da boş çıkıyor. Trabzon Emniyeti ve İstihbarat Daire Başkanlığı'nın muhbirle ilişkinin kesildiğinden İstanbul'u haber vermemesi büyük bir hata. Kaldı ki olayla ilgili istihbaratın F3 (teyit edilmiş kesinleşmiş) ve F4 (eyleme dönüşecek yada operasyon aşamasındaki istihbarat) raporlarını da bildirmemişler. Belki böyle bir şey bildirilse, grubun hedefi olan kişiye ilişkin daha detaylı çalışılabilirdi" dediler.

İSTİHBARATÇILAR: "KILIÇLAR ÇEKİLDİ"

Olayla ilgili bilgilerin bulunduğu C Şube (İrticai örgütler ve azınlıklar) ile KOM Şube'sindeki (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) tüm evrakların güvenliği isteyen İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İKK'ya da (İstihbarata Karşı Koyma Şubesi) sızan bilgilerin kaynağının bulunması için emir verdi.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki istihbaratçılar, gelişmeleri gruplar arasındaki çekişme olarak değerlendirerek, "Kılıçlar çekildi. Herkes eteğindeki taşları dökecek. Olay çok ilginç gelişmelere gebe gözüküyor" dediler.

F'Lİ KODLAR:

Öte yandan İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çeşitli konulara ilişkin hazırlanan raporlarda F kodu kullanılıyor. F1-F2-F3-F4 kodlarından oluşan raporlar, kişi yada grupların tehlike boyutuyla ilgili de bilgi veriyor. F1 ön istihbarat, F2 güvenilir kaynağa dayanan istihbarat, F3 teyit edilmiş kesinleşmiş istihbarat, F4 ise eyleme dönüşecek yada operasyon aşamasındaki istihbarat olarak değerlendiriliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title