Haberler

'İstifayla Kimseyi Sevindirmeyeceğim'

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, "Görevimin son dakikasına kadar 100 yıl varmış gibi çalışacağım" dedi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu kapsamında Merkez Orduevi'nde resepsiyon verdi. Resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Org. Başbuğ, TSK içinde hata yapanların bulunabileceğini ancak bunun kuruma mal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Başbuğ, "İstifa" ile ilgili sorulara da "İstifa ederek kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok" şeklinde cevap verdi. Ağustos ayında görevinin sona ermesinin hatırlatılması üzerine de Başbuğ, "Görevimin son dakikasına kadar 100 yıl varmış gibi çalışacağım" şeklinde konuştu.

Org. Başbuğ, öte yandan Diyarbakırspor maçındaki olaylarla ilişkin soruları da "Diyarbakır'ın ligde kalmasını isteriz" şeklinde yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Teğmen, teğmenlik görevini üstlenecek. Teğmen kalkıp da Genelkurmay Başkanı'nın ilgilendiği konulara dipten giremez. Ona ben müsaade etmem, o olmaz'' dedi.

Orgeneral Başbuğ, Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumunun Merkez Orduevi'nde yapılan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Aşağıdan, 'Ne oluyoruz? Nereye gidiyoruz' şeklinde bir soru gelmiyor mu?'' şeklindeki sorusu üzerine Orgeneral Başbuğ, en çok üzerinde durduğu konunun iletişim olduğunu belirtti.

Disiplinin ve TSK'nın kendi bünyesi içindeki iletişimin önemli olduğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, Malatya'da, Ankara'da ve İstanbul'da toplantılar yaptığını, her gittiği yerde personeli toplayarak görüştüğünü anlattı.

Orgeneral Başbuğ, ''En son gittiğimde Gölcük'te hepsini topladık, subay, astsubay. Bu önemli tabii. Herkes görevini yapacak. TSK'da gençlerle de konuşuyoruz, uzmanı da oluyor, astsubayı da oluyor, teğmeni de oluyor. Soruyoruz da. Ama teğmen, teğmenlik görevini üstlenecek. Teğmen kalkıp da Genelkurmay Başkanı'nın ilgilendiği konulara dipten giremez. Ona ben müsaade etmem, o olmaz'' diye konuştu.

''(30 Ağustos gelsin de bir an önce şu iş bitsin) diyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine Orgeneral Başbuğ, ''Görevimin biteceği son gün, son dakikaya kadar, on yıl, yirmi yıl varmış gibi ben son dakikaya kadar görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum. Görevim bittikten sonra elbette gideceğim'' yanıtını verdi.

Orgeneral Başbuğ, kendisinin görevi 26 Ağustosta devraldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Karargaha ilk verdiğim emir şudur: '25 Ağustos'la 26 Ağustos'u sakın bana mukayese etmeyin.' Başlangıç noktamız 26 Ağustos. Prensibim bu. Harp Okulu'nda da söylediğim şudur, 'Her zaman kararlı olacaksınız. Azimli olacaksınız. Ümitli olacaksınız.' Eğer kararlılıkta tereddütünüz varsa, ümitsizliğe yavaş yavaş düşüyorsanız o zaman bulunduğunuz yeri işgal etmeyin.''

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title