Haberler

Zonguldak'ta Madencilerin Eylemi Sona Erdi

Güncelleme:

Zonguldak'ta özel kömür işletmelerinin üretimi durdurma kararının ardından işten çıkarılan yaklaşık 500 işçinin katıldığı eylem son buldu.

Zonguldak'ta, 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından özel kömür madeni işletmelerinin üretimi durdurma kararı doğrultusunda işten çıkarılan yaklaşık 500 işçinin katıldığı eylem, Vali Ali Kaban'la yapılan görüşmenin sona erdi.

Valilik önünde eylemlerini sürdüren yaklaşık 500 işçinin talebi doğrultusunda aralarından seçtikleri temsilcileri Vali Kaban makamında kabul etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmeden çıkanlardan maden mühendisi İlyas Altun, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Vali Kaban'ın kendilerinden sorunlarını ve sıkıntılarını içeren bir rapor istediğini söyledi.

Kaban'ın kendilerine destek vereceğine inandıklarını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Teklif ettiğimiz çözümleri ilgili yerlere ileteceğini söyledi. Zonguldak'ın kömürle var olduğunu ve var olacağının bilincindeyiz. O yüzden süreç bugün çözümlenecek bir süreç değil. Şu an buradan dağılacağız. Biz çözümün takipçisi olacağız. Gerekirse yine burada toplanacağız. Baretimizi yine yere vuracağız. Ekmeğimizin derdinde olduğumuzu açıklayacağız. İşverenlerden 6'sı Başbakan Yardımcısıyla görüşmek üzere yola çıktı. Oradan olumsuz sonuç çıkarsa yine burada buluşacağız."

İşçilerden Orhan Aksu, eylemin sona erdirilmesine tepki göstererek "Bu işçinin çoluk çocuğu ne yiyecek? Bu işin bir an önce çözüme kavuşması lazım. Zonguldak esnafı nerede, para kazananlar onlar. Herkesin durumu belli. Bu işin bir haftada çözülmesi lazım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından işçilerin çoğunluğu dağılırken, 50 kişilik bir grup yaklaşık bir saat daha eyleme devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title