Haberler

İşte O Video

'Avrupa Yakası'nın Yılbaşı Gecesi İçin Hazırlanan Özel Bölümünde Tanrıverdi'nin Söylediği 'Aşkınla Yandım' Şarkısı 'Dinlenme Rekoru' Kırıyor!

'AVRUPA YAKASI'NIN YILBAŞI GECESİ İÇİN HAZIRLANAN ÖZEL BÖLÜMÜNDE TANRIVERDİ'NİN SÖYLEDİĞİ 'AŞKINLA YANDIM' ŞARKISI 'DİNLENME REKORU' KIRIYOR!

Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si Sarp Apak, yılbaşı bölümünde söylediği 'Aşkınla Yandım' adlı şarkı tutunca, şarkısını MESAM'a kaydettirdi. Apak, "Ancak oyunculuğum gerektirirse şarkı okurum" diyor.

atv'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Avrupa Yakası'nın yılbaşı gecesi için hazırlanan özel bölümünde Tanrıverdi'nin (Sarp Apak) söylediği 'Aşkınla Yandım' adlı şarkı 'dinlenme rekoru' kırıyor! Diziye konuk sanatçı olan katılan Erkin Koray'ın senaryo gereği sahneye çıkmasından önce şarkısını seslendiren Sarp Apak'ın canlandırdığı Tanrıverdi, şarkısını dizideki aşkı Fatoş (Şenay Gürler) için söylemişti.

Bestesi ve sözleri Apak'a ait olan 'Aşkınla Yandım', dizinin yayınlanmasının ardından, anında internet sitelerine düştü! Bu yolla onbinlerce kez indirilen şarkı o kadar tutuldu ki; bazı gece kulüplerinde bile çalınmaya başladı. Bunun üzerine Apak, telif hakkını almak için şarkısını MESAM'a (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kayıt ettirdi. Yani görevi besteciler ve söz yazarlarının telif haklarını korumak olan MESAM, bundan sonra Apak'ın şarkısını takip edecek; telif ücretlerini tahsil edecek...

Şarkısını 2000 yılında üniversitede öğrenciyken yaptığını söyleyen Apak, hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Aklıma estiği gibi besteledim bu şarkıyı. Müzisyen arkadaşım Bülent Ünal, bu şarkıyı çekimler sırasında seslendirmenin iyi olacağını söyledi. Gülse Hanım da kabul etti. Yorumumu Cem Karaca'ya benzetenler olmuş. Bu ancak gurur verir. Ama ben Tanrıverdi'nin tarzında; Anadolu rockçı biri gibi okudum. " Polemik yaratacak kadar iddialı bir besteci olmadığını belirten genç oyuncu, 2-3 bestesinin daha olduğunu söylüyor: "Şarkı dinlemeyi de söylemeyi de çok seviyorum ama polemik yaratacak bir besteci değilim. Zaten şarkı söylemek asla ikinci iş kolum olmaz!"

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title