Haberler

İşte Kriptolu Telefonu Dinlenen İsimler

Güncelleme:

164 kriptolu telefondan 80'ini dinlediler

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında kriptolu telefon soruşturmasına ilişkin çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Yazılımı TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen devletin stratejik birimlerinin kullandığı 164 adet kriptolu telefonun dinlendiği ortaya çıkmıştı. Skandal olayı yakından takip eden Selvi, bu kez dinlenen isimleri köşesine taşıdı.

Yazar, şimdiye kadar 80'inin dinlenildiği tespit edilebildiğini diğerlerinin dinlenilmediği anlamına gelmediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Emniyet Genel Müdürünün kullandığı telefonlarla ilgili dinleme henüz tespit edilemediğini aktaran Selvi, soruşturmanın seyrini böyle özetledi:

"25 Aralık operasyonundan sonra Başbakan Erdoğan'ın kriptolu telefonlardan yaptığı görüşmeler, paralel yapı tarafından montajlanarak servis edilince, devletin kriptolu telefonlarının dinlenildiği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine TÜBİTAK'ta geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Kriptolu telefonların yazılımını yürüten TÜBİTAK Başkan yardımcısı Hasan Palaz görevden alındı. Palaz'ın yurtdışına kaçtığı söyleniyor.

Devamını Sanayi Bakanı Fikri Işık anlattı.

TÜBİTAK uzmanlarının TİB'de yaptığı çalışmalar sonucunda 30-40 defa silinen hard disklerdeki bilgi kırıntılarından kriptolu telefonların dinlenildiği tespit ediliyor. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TİB'e yaptığı baskın sırasında hard disklerin imajları alınıyor. TÜBİTAK uzmanlarının TİB'deki incelemelerinde elde ettiği sonuçlar ile imajlar karşılaştırılınca kriptolu 164 telefondan 80'inin dinlenildiği tespit ediliyor.

Dinlemeler TİB'de yapılmış ama Sanayi Bakanı Fikri Işık'a göre, 'Bir kriptolu telefonun dinlenebilmesi için işin içinde TÜBİTAK'ın, Emniyetin, TİB'in, hatta bazen yargının olması gerekiyor. Şimdi bunlar da birbirlerini rüyalarında tanımadılar herhalde. Organize bir yapının olduğu su götürmez bir gerçek."

İŞTE DİNLENEN İSİMLER

Peki kimler dinlendi? Soruşturmayı yakından tekip eden Selvi, listede öne çıkan isimleri yazdı. İşte o liste:

"Meclis Başkanı Cemil Çiçek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Bakanlar Kurulu üyeleri.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel

Kara kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu

Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler

Genelkurmay'a 30 adet kriptolu telefon tahsis edilmiş. Silinmeye çalışılan belgelerde 15'inin dinlenildiği tespit edilmiş. Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Ordu Komutanlıkları da kriptolu telefon kullanıyor.

Askeri ve siyasi hedefler dışında telefonu dinlenilen bir isim var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç.

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde geçmiş müktesebatına ters düşen konuşmasıyla gündeme gelen Haşim Kılıç'ın kriptolu telefonunun dinlenildiği tespit edildi.

Tabi bu arada MGK Genel Sekreteri Muammer Türker de telefonu dinlenilen isimlerden birisi. MGK gündemini hazırlayıp, MGK toplantılarının çalışmalarını yürüten bir isim Muammer Türker. O dinlenilmesin de kim dinlenilsin?"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdülkadir Selvi Abdullah Gül Yeni Şafak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title