Haberler

    İşte en hızlı tarayıcı!

    Önde gelen web tarayıcıları arasında hız olarak çok büyük bir fark olup olmadığı tartışılır. Aynı şekilde tarayıcılar, işlev bakımından da son derece zenginler ve aralarında bir seçim yapmak  Web sitelerinin hızını ölçen bir şirket olan Strangeloop'un testi, Internet Explorer 10, şu an piyasadaki en hızlı web tarayıcısı olduğu sonucuna vardı.

    Strangeloop'un 14 sayfalık raporunda 2.000 web mağazasında yapılan testlerin sonuçları yer alıyor. Web sitelerini seçerken Alexa.com'daki sıralamaları dikkate alınmış. Her web sitesi, WebPageTest adındaki bir araç yardımıyla sınanmış. Geliştiricilerinin başında Google'ın bulunduğu WebPageTest, web sayfalarının yüklenme süresini gerçek kullanıcının gözünden test ediyor. Testlere katılan tarayıcılar ise Chrome 20, Firefox 13, IE7, IE8, IE9 ve IE10 olmuş.

    Sonuçlara göre IE10, Chrome 20'den yüzde 8 daha hızlı. Ancak 2011 raporuna göre sayfaların yüzde 9 daha yavaş yüklendiği gözleniyor. Bunun nedeni ise sayfaların daha karmaşık ve işlevsel hale gelmesi olarak görülüyor. Firefox 13'den de biraz daha hızlı olan IE10'un ortalama sayfa yükleme süresi 6.392 saniye. Firefox'un ortalama sayfa yükleme süresi 6.395 saniye iken Chrome 20, sayfaları ortalama 6.906 saniyede yüklüyor.

    Testin sonuçlarından oldukça memnun olan Microsoft ise Strangeloop Networks'ün raporundan dolayı sevinç duyduklarını, web tarayıcılarında gerçek hayat performansının çok önemli olduğunu ve IE takımının bu iş üzerinde bir süredir çalıştığını söyledi.

    Internet Explorer 10 testlere göre sayfaları en hızlı açan tarayıcı olsa da, şu an sadece Windows 8'de kullanılabiliyor ve Windows 7 için henüz yayınlanmamış bulunuyor. Dolayısıyla bugün çok az sayıda kullanıcı IE10'u kullanma şansı buluyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Chrome Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title