Haberler

İşte Cem'in Hafızalara Kazınan Haberleri

Cem Emir'in henüz 26 yaşındaydı ama bu kısa meslek yaşamında ses getiren haberlere imza attı, ödüller aldı.

DHA Diyarbakır Muhabiri Cem Emir'in henüz 26 yaşındaydı ama bu kısa meslek yaşamında ses getiren haberlere imza attı, ödüller aldı. Cem'in en fazla ses getiren haberi, Siirt'teki küçük yaştaki kıza tecavüz olayı oldu. 2009 yılında Pervari'de bebek yaşta iki çocuğun kaybolmasıyla başlayan olay, çocuklar arası vahşeti gözler önüne serdi. Biri donmak üzere, diğeri boğulmuş halde bulunan iki miniği, YİBO'da okuyan 14 yaşındaki amcakızlarının, kendisine 'şantaj yapan' aynı yaşlarda 8 çocuğa 'sunduğu' anlaşıldı. Bu olay, Siirt'i, Türkiye'yi sarstı. Cem Emir bu haberiyle günlerce konuşulurken kendisine de ödüller getirdi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit edilmesi büyük yankı yarattı. Acı olay günlerce konuşulurken, şehitlerin verildiği bölgeye giren ilk gazetecilerden biri yine Cem Emir'di. Cem Emir, kamera ve fotoğraf makinesi ile PKK vahşetini gözler önüne sermiş, görüntüleri hafızalara kazınmıştı.

Türkiye'de halen konuşulan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatı ile Irak'tan gelen 34 PKK'lıya ilişkin haberler günlerce konuşuldu. Kandil'den gelen PKK'lıların karşılanışındaki kalabalık, avukatların Habur'daki "Mahkemeye" harcı ceplerinden yatırması haberlerinin sonundaki imza yine; Cem Emir'di.

Cem Emir, bölgedeki toplumsal olayları da yakından izledi. Yargı muhabiri olmasının yanı sıra, toplumsal olaylarda da sürekli DHA adına gelişmeleri izledi. Bunlardan biri de, BDP milletvekili Bengi Yıldız'a oturma eyleminde polis müdahalesi gibi haber ve fotoğraflarıydı.

Aylarca konuşulan Cem Emir imzalı haberlerden biri de, tarihe geçen büyük soygundu. Uçakla İstanbul'a götürülmek istenen 2 milyon doları gasp eden bir güvenlik görevlisinin fotoğrafını ilk bulan gazeteci yine Cem Emir'di.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title