Haberler

Işte An Be An Denizin Dibindeki Can Pazarı Degak- 4 Timleri Azrailin Elinden Aldı

Tarabya'da otomobiliyle denize uçan otomobildeki sürücü, DEGAK-4 timlerinin olağanüstü hızı ve çabukluğu sayesinde denizden mümkün olan en kısa sürede çıkarıldı.

Tarabya'da otomobiliyle denize uçan otomobildeki sürücü, DEGAK-4 timlerinin olağanüstü hızı ve çabukluğu sayesinde denizden mümkün olan en kısa sürede çıkarıldı. Ama kalbi durmuştu. Kurtarma timi vazgeçmedi. Temel yaşam desteğine hemen botta başladı. Kazazede hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik, ama umutsuz değil.

-İşte 6 metre derinlikteki nefes kesen kurtarma operasyonunun detayları;

5 dakikada olay yerine geldiler.

Özel elbiselerini olay yerine gelişleri sırasında botta giydiler.

Denizde 6 metre derinliğe oturan otomobilin kapısı sıkışmıştı. Sürücü koltuğundaki kazazede kendinden geçmişti.

Sıkışan kapıyı Çeki yle kırdılar.

Azrailin elinden aldıkları Murat Kopuzoğlu'nun kalbi durmuştu.

Kalp masajı..Suni teneffüs.. Yaşam desteği sağlayarak kazazedeyi ambulansa ulaştırdılar.

Hastaneye kaldırılan Murat Kopuzoğlu'nun tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Enver Alas, Erhan Tekten, Hasan Yıldırım, İstanbulDHA

Sarıyer'de denize uçan otomobilinden 10 ila 15 dakika sonra kurtarılan sürücü Murat Kopuzoğlu, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Olay yerine 5 dakika içinde gelen Sahil Güvenlik Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama, Kurtarma(DEGAK-4) timi Kopuzoğlu'nun bu mücadelesinde en önemli paya sahip. Tim, 6 metre derinlikleki aracın şoför kapısını çeki yardımıyla kırıp sürücü bota çıkarıldı. Burada kalbi durduğu belirlenen Kopuzoğlu, burada yapılan kalp mesajıyla hayata döndürüldü.

Sahil yolunda Tarabya önlerinde dün içinde sürücüsüyle birlikte denize uçan otomobil olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama, Kurtarma ekipleri 5 dakikada olay yerine ulaştı. Dalış yapacak ekip, yoldayken balıkadam kıyafetlerini giyerek kurtarma çalışmaları için hazır duruma geldi. Aracın uçtuğu yere dalış yapan kurtarma ekibi aracı 6 metrede buldu.

OTOMOBİL İÇİNDE KENDİNDEN GEÇMİŞ ŞEKİLDE BULUNDU

İçi tamamen su dolan otomobilin içinde aracın sürücüsü 35 yaşındaki Murat Kopuzoğlu'nu şoför koltuğunda baygın halde buldular. Sıkışan kapı çeki yardımı ile açılırken, sürücü buradan alınıp su yüzeyine bota çıkarıldı.

DURAN KALP ÇALIŞTIRILDI

Kalbi duran sürücüye ilk müdahalede burada yapıldı. Temel yaşam desteğiyle duran kalbi çalıştırmayı başardılar. Hayata tutunan Kopuzoğlu, kıyıda hazır bulunan ambulansla İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Kopuzoğlu dünden beri uyutuluyor.

SAHİL GÜVENLİK'İN B PLANI HAZIRDI

Ayrıca denize uçan otomobilin kapısının açılmaması ihtimaline karşı Sahil Güvenlik ekipleri itfaiye ile de koordineli çalıştı. Kapının açılmaması halinde itfaiye ekibinin vinci ile otomobili karaya çıkarmak için plan yapıldı. Sürücünün DEGAK-4 ekipleri tarafından kurtarılmasının ardından denizin içinde otomobili itfaiye vinci tarafından çıkarılmıştı.

İLK MÜDAHALE KRİTİK BİR ZAMAN EŞİĞİNDE

Murat Kopuzoğlu'nun eski SAS komandosu olan halasının oğlu Atilla Limanlar, boğulmaktan kurtarılan kuzeninin mucize eseri hayatta olduğunu ifade etti. Aynı zamanda rehber balık adamlık yapan Limanlar, kuzeninin iyi bir yüzücü olduğunu kaza sonrası baygın olmasaydı kendi imkanlarıyla aracından çıkabileceğini söyledi. Kuzenine ilk müdahalenin kritik bir zaman eşiğinde yapıldığına dikkat çeken Limanlar, Boğulma vakalarında saniyeler çok önemli. Suyun altında ne kadar havasız kaldı bilmiyoruz. Ama Sahil Güvenlik'e Komutanlığına bağlı ekipler inanılmaz hızlı bir şekilde olay yerine gelerek müdahele bulundular. Eğer biraz geç kalsalar bugün hayatını kaybetmiş olabilirdi dedi.

YOĞUN BAKIMDA UYUTULUYOR

Atilla Limanlar, kuzeninin sağlık durumuyla ilgili de şu bilgileri verdi

Dünden beri uyutuluyor. Şimdi burada yeğenimiz suyun altında ne kadar havasız kaldı, beynine ne kadar zaman oksijen gitmedi Doktorlara göre bu süre biraz uzun gibi görünüyor. Genç bir vücuda sahip bayılmasa zaten kendisi yüzde yüz araçtan çıkardı. Uyutulması üç gün sürecek. Dün ateşi çıkmış. Bu da vücudunun direncini gösteriyor. Artık Allah'a dua edip bekleyeceğiz ifadelerini kullandı.

SUDA BOĞULMALARDA İLK YARDIM

İstanbul Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı Başkanı Şamil Aktaş, boğulma tehlikesi geçirmiş bir kişiye ağzında yabancı bir madde varsa çıkartıldıktan sonra ağızdan ağıza ya da ağızdan buruna solunum yapılması gerektiğini belirtti. Boğulma vakalarında kritik bir eşik olmadığını belirten Aktaş, Boğulma tehlikesi geçiren bir kişi kıyıya çıkartıldıktan sonra vücuttan su çıkarmak için yapılan hareketler yanlış. Kişiyi sırtüstü yatırdıktan sonra ilk yardıma başlanmalı. Doktor gelene kadar da ilk yardım faaliyetlerinde ısrar etmek lazım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title