Haberler

İşte 32 Teröristin Öldürüldüğü Bölge

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sınıra sıfır noktadaki Yeşilova'da önceki gün 32 teröristin öldürüldüğü operasyon bölgesi, İHA ekipleri tarafından görüntülendi.

Genelkurmay Başkanlığı, önceki akşam saldırı hazırlığında olan yaklaşık 100 kişilik terörist grubun, Yeşilova Hudut Karakolu ekipleri tarafından saldırı hazırlığındayken farkedildiğini ve bölgeye yapılan tank ve top atışları ile 30'dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. İHA ekibi, terör örgütü PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında çatışma yaşanan Hakkari'nin sınır köyü Yeşilova ve Piran bölgesine girdi. Hareketliliğin sürdüğü bölge, Türk askerleri tarafından termal kameralarla

sürekli kontrol edilirken, Piran ve Çiyayı Reş dağından halen dumanlar yükseliyor. Irak tarafındaki Herizok, Kekley ve Bışun köyleri boşaltılırken, Kandil Dağı'nın ön tarafı olan bu bölgeye çok sayıda Peşmerge gücünün konuşlandırıldığı öğrenildi.

Irak sınırındaki ve Irak toprakları içinde kalan İsya, Yeşilova, Beşikağaç Anadağ ve Gökçetaş köylüleri, 2 gün önceki Fenerbahçe-PSV Eindhoven maçının başladığı saatte elektriklerin aniden kesildiğini ve yaklaşık 7 kilometre ötelerinde bulunan Piran Dağı'nın bombalanmaya başlandığını ifade ettiler. Yeşilova köyünden Şaban Taş, "Maçı izlemeye başlamıştık. Aniden köyün üstünde bulunan topçu bataryasından ateş açıldığını gördük. Herkes dışarı çıktı. Mermiler ve havan topları Piran Dağları'nı dövmeye

başladı. Yaklaşık 45 dakika süren top atışından sonra, köyümüze Irak'tan gelen bir korucu, yaklaşık 100 teröristin topçu bataryasını yok etmek için geldiğini, ancak Türk askerinin buna müsade etmediğini söyledi" diye konuştu.

Geçen hafta sınır ötesinde bulunan Türk köyünden Anadağ'ın tamamen boşaltıldığı, Bölek köyünün de duruma göre boşaltılabileceğini ifade eden köylüler, sık sık bu bölgede çatışmanın yaşandığını ve yeni çatışma ortamına kendilerini alıştırmaya çalıştıklarını söylediler.

(MET-VB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title