Haberler

İstanköy'e Kaçarken Yakalanan Dışişleri Bakanlığı Eski Müşteşarı Adliyede

BODRUM'dan hız teknesiyle yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan 10 Türk kaçak arasında olan daha önce meslekten ihraç edilen Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı Arif Ç. de 'ByLock' kulladığı iddiasıyla bugün adliyeye sevk edildi.

BODRUM'dan hız teknesiyle yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan 10 Türk kaçak arasında olan daha önce meslekten ihraç edilen Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı Arif Ç. de 'ByLock' kulladığı iddiasıyla bugün adliyeye sevk edildi. Yakalanan kaçaklardan 5'i daha önce adliyeye sevk edilmiş, 3'ü tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 4 kaçağın ise polisteki işlemleri halen sürüyor.

Bir ihbarı değerlendiren Bodrum Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, geçen 22 Ekim'de sabah karşı Turgutreis açıklarında, sürat teknesi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen sahil güvenlik ekibi, Çatal Adası açıklarında 8 metrelik 'B&B' isimli sürat teknesini durdurdu.

Teknede yapılan aramada 10 Türk kaçak ile 2 Ukraynalı organizatör yakalandı. Yakalanan kaçaklar arasındaki 5'inin yapılan sorgularında FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu bilgileri elde edildi. FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu belirlenen 5 şüpheliden mesleklerinden ihraç edilen Kırşehir Emniyet Müdürü Hasan Alparslan İlter ve Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Kiremitçi ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Arif Ç.  olduğu belirlendi. Kiremitçi'nin Ankara'daki usulsüz dinlemelerle ilgili yürütülen davada da sanıklar arasında bulunduğu ifade edildi. Operasyon sırasında FETÖ/PDY ile bağlantılı olan şüphelilerin yanlarındaki bazı evrak ve kimlikleri denize atarak yok etmeye çalıştıkları bilgisine de ulaşıldı. Hasan Alparslan İlter'n, mühendis eşi Banu İlter'in de aynı teknede yakalananlar arasında olduğu belirtildi.

Operasyon sırasında teknedeki kontrolde, bazı kaçakların kendilerini turist olarak tanıtırken verdikleri Bulgar pasaportlarını da sahte olduğu anlaşıldı. İlk etapta, Sahil Güvenlik ekiplerinin İngilizce olarak diyalog kurmaya çalıştığı kaçakların bir süre sonra, Türk vatandaşı olduklarını açıkladıkları bildirildi. 2'si kadın, 4 çocuk 10 Türk kaçak ile Ukraynalı 2 erkek ogranizatör, Turgutreis Limanı'na getirilip, polis ekiplerine teslim edildi. Kaçakların yakalandığı sürat teknesi de yedeklenerek Bodrum Sahil Güvenlik İskelesi'ne çekildi.

Yakalanan kaçaklardan polisteki işlemlerinin ardından ertesi gün adliyeye sevk edilen Oğuz Kiremitçi, Hasan Alparslan İlter ve eşi Banu İlter ile Ukraynalı 2 organizatör şüphelisi tutuklandı. Adliyeye sevk edilenler arasındaki kaçaklardan 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaçaklardan işlemleri tamamlanan Arif Ç. de bugün FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock programı kullandığı iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 4 kaçağın ise polisteki işlemleri halen sürüyor.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Kos Adası İstanköy Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title