Haberler

İstanbullular, Yeni Galata Köprüsü'nde Balık Avı İçin Yarıştı

4. İstanbul Balık Festivali, Yeni Galata Köprüsü'nde Balık Tutma Yarışmasıyla Devam Etti. Çocuklarıyla Birlikte Köprüye Gelen Vatandaşlar, Oltalarını "En Büyük", "En İlginç" ve "En Çok" Balığı Tutmak İçin Salladı.

4. İstanbul Balık Festivali, Yeni Galata Köprüsü'nde balık tutma yarışmasıyla devam etti. Çocuklarıyla birlikte köprüye gelen vatandaşlar, oltalarını "en büyük", "en ilginç" ve "en çok" balığı tutmak için salladı.

Balık sezonun açılmasıyla birlikte Fatih Belediyesi ve Şehristanbul Derneği'nce dün başlayan "4. İstanbul Balık Festivali", bugün çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında Yeni Galata Köprüsü'nde "Oltayla Balık Avı Yarışması" yapıldı. Amatör olta balıkçılığının gelişimine katkıda bulunmak ve bilinçli tüketime özendirmek amacıyla hazırlanan etkinlikte, oltalarını ellerine alan İstanbullular Galata Köprüsü'nün yolunu tuttu. Çocuklarıyla birlikte balık avına gelen vatandaşlar, oltalarını "en

büyük", "en ilginç" ve "en çok" balığı tutmak için salladı. Aileleriyle birlikte balık avı için gelen çocuklar da denizden nasibini aradı.

Etkinlikte yer alan Şehristanbul Derneği Başkanı Atilla Yuma ve Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Tarık Ersal, yarışmanın amacıyla ilgili bilgi verdi. Balık tutan vatandaşlar ise, "Biz her yıl geliyoruz. Bu bir tutku. Çocuklarımızla, ailelerimizle geliyoruz. Maksat yarışmak değil eğlenmek" dedi.

Yarışmaya katılan Sokak Çocukları Derneği'nden çocuklar da keyifli vakitler geçirdi. Birbirleriyle rekabet eden çocuklar, en çok balığı tutmak için yarıştı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Samatya Meydanı'nda düzenlenecek törenle verilecek.

(HD-ED-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title