Haberler

İstanbullular'a Sel Uyarısı

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul'da Bu Geceden İtibaren Etkili Olması Beklenen Sağanağa Karşı Konumu Gereği Taşkınlara Karşı Riskli Durumda Bulunan ve Daha Önce de Ev ve İş Yerlerinde Su Baskınına Maruz Kalan Vatandaşların Duyarlı Olmaları Gerektiğini Bildirdi.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olması beklenen sağanağa karşı konumu gereği taşkınlara karşı riskli durumda bulunan ve daha önce de ev ve iş yerlerinde su baskınına maruz kalan vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini bildirdi.

İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarıya göre bölgenin bugün Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği hatırlatıldı.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışın gece saatlerinde Marmara Bölgesi'nde kuvvetli olacağı ve yağışın yarın etki alanını ve şiddetini arttıracağı kaydedilen açıklamada, meydana gelecek muhtemel olumsuzluklara karşı İstanbul Valiliği koordinasyonluğunda kamu kurum ve kuruluşlarının teyakkuz halinde olduğunu vurgulandı.

Konumu gereği taşkınlara karşı riskli durumda bulunan ve daha önce de ev ve iş yerlerinde su baskınına maruz kalanların duyarlı olmaları gerektiği kaydedilen açıklamada, su tahliye kanalları veya derelere yakın yerlere araçların park edilmemesi ve malzeme bırakılmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ''Vatandaşların, yağış sırasında sorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları, zorunlu olarak özel araçlarıyla trafiğe çıkmadan önce hava ve yol durumuyla ilgili haberleri takip etmeleri, Basın Ekspres Yolu'nda sürdürülen iyileştirme çalışmaları nedeniyle yolun kapalı veya kontrollü trafik akışının yapıldığı durumlarda sürücülerin dikkatli olmaları, riskli bölgelerdeki bodrum katlarında faaliyet gösteren iş yerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması gerekiyor'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title