Haberler

İstanbul: Zorlu Derbiden Gol Sesi Çıkmadı

Turkcell Süper Ligi'nin 14. Haftasında Oynanan Derbi Maçta Lider Fenerbahçe, Sahasında Beşiktaş ile 0-0 Berabere Kaldı.

Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında oynanan derbi maçta lider Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, maç boyunca 2 takımın da çok iyi savaştığını belirterek, "Futbolcularımın hepsi savaştı. Galibiyet için ellerinden geleni yaptılar. Maalesef son toplarda başarılı değildik. Bunun için de istediğimiz golleri elde edemedik. Fakat derbiler sinir harbi şeklinde geçer. Daha sakin olan kazanır. Bugün 2 taraf da birbirine üstünlük kuramadı'' diye konuştu. Futbolun içinde bu tip sonuçları doğal gördüğünü de kaydeden Brezilyalı teknik adam, "Bugünkü maç derbiydi. Sahamızda kazanmamız gerekirdi. Beraberlik sonucunun çıkmasının derbide normal olacağını düşünüyorum. 3 puanı alamazsanız tabi ki üzülürsünüz, ancak savaşmasaydık, mücadele etmeseydik, 3 puanı istemeseydik daha fazla üzülürdüm. Fakat savaştık, azimliydik ve kararlıydık, sadece golleri bulamadık'' dedi.

Aurelio'nun yerine Deniz'i tercih etmesiyle ilgili sorulan bir soruya da Zico, ''Şu anda Aurelio'nun yerine oynayan Deniz var. Deniz, her hafta performansını artırıp güzel bir mücadele ortaya koyuyor. Bugün de aynı şekilde oynadı. Deniz performansına devam ettiği sürece, güzel oynadığı, kalbini koymaya devam ettiği sürece, Aurelio kendine gelecek şansı beklemeye devam edecek'' cevabını verdi. Rüştü'nün sakatlanmasının ardından bu konuda kaleci antrenörleriyle bir görüşme yapacaklarını ifade eden Zico, mümkün olursa bir kaleci daha almak istediklerini kaydetti. Beşiktaş maçında kasığından sakatlanarak oyundan çıkan Ümit Özat'ın durumuyla ilgili bilgi de veren Brezilyalı teknik adam, ''Bu tip durumlarda sakatlığın netlik kazanması için 24 saat veya 48 saat beklemek gerekir. Bana sahalara dönmesinin zaman alabileceğini söyledi. Önemli olan kendine bakması'' diye konuştu.

Basın mensuplarının, Sarı-lacivertli ekibin hafta içinde UEFA Kupası'nda Palermo ile karşılaşacağını hatırlatmaları üzerine de Zico, ''Kimsenin, kimseden güçlü olduğunu ya da güçsüz olduğunu düşünmüyorum. Kimin ne yapacağını sahada görürsünüz. Palermo, İtalya Ligi'nde liderliğe oynayan bir takım. İyi bir performansları ve güzel bir çıkışları var, ancak biz de kaliteli bir takımız. Şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana ise, Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda çok iyi oynadıklarını belirterek, ''Maçın sonlarına doğru girdiğimiz pozisyonu değerlendirebilsek 3 puanla da evimize dönebilirdik. Bu sezon genelde gol pozisyonlarını değerlendirmede bir sorun yaşıyoruz. Sanırım bu da güven sorunu. Bunu önümüzdeki günlerde gidereceğimizi düşünüyorum'' ifadelerini kaydetti.

Karşılaşmada galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu da kaydeden Tigana, ''Ama rakibimizden 9 puan da uzaklaşabilirdik. Devre sonuna kadar aradaki puan farkını kapatmalıyız. Üstümüzdeki takımlara yetişmek için bir zafere ihtiyacımız var. Umarım önümüzdeki Cuma günü de oyuncularım bugünkü kadar istekli ve motive olur'' diye konuştu.

Brezilyalı golcü Marcio Nobre'nin sahaya kaptan olarak çıkması ile ilgili sorulan bir soruya ise Fransız teknik adam, ''İlk olarak bu konuyu başkanla görüştüm. Sonra Nobre'nin sahaya kaptan olarak çıkması için kaptanlarımla konuştum. Çünkü Nobre bu stada geri dönüyordu. Sevildiğini ve ona güvendiğimizi göstermek istedim'' cevabını verdi.

Tigana, Nobre'nin performansı ile ilgili de, ''Nobre 2 maç ceza aldı, sonra da sakatlandı. Fenerbahçe'de iken Alex ile çok iyi anlaşıyordu ve geçen yıl 17 gol attı. Ben bu konuda tasalanmıyorum. Çünkü eski Nobre'nin geri geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title