Haberler

İstanbul Ziraat Odasından Vatandaşlara Süt İkramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Süt dağıtımından görüntüler İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ile röportaj - Ziraat Odası Başkanı Demir: "Türkiye'de süt tüketimi, uluslararası ülkeleri baz alırsak çok geride" İstanbul Ziraat Odasınca, süt tüketimine dikkati çekmek amacıyla Beşiktaş Meydanı'nda vatandaşlara süt ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Süt dağıtımından görüntüler

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ile röportaj - Ziraat Odası Başkanı Demir:

" Türkiye'de süt tüketimi, uluslararası ülkeleri baz alırsak çok geride"

İstanbul Ziraat Odasınca, süt tüketimine dikkati çekmek amacıyla Beşiktaş Meydanı'nda vatandaşlara süt ikram edildi.

Etkinlikte konuşan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, nüfusun yüzde 50'sinin hiç süt tüketmediğini belirterek, "Artık, sütün ehemmiyetini anlama zamanını geçirdiğimizi düşünüyoruz. Kendimizi düşünmüyorsak, çocuklarımızı, geleceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Çocuklara her gün süt içirilmesi gerektiğini ifade eden Demir, toplumu, sağlıklı nesil yetiştirmek için süt tüketmeye davet ettiklerini söyledi.

Demir, 90'lı yıllara kadar fabrikasyon olmayan sütlerin gönül rahatlığıyla tüketilebildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu sütlerden kimse hasta olmadı, ölmedi. Bugüne kadar bunlarla ilgili bir vakayla karşılaşmadık. Dolayısıyla sütün sağlıklı olmadığını söyleyen aracılar, arada para kazanmaya çalışan komisyonculara sesleniyoruz, bu vatandaşın geleceğiyle oynamayın. Sağlıklı süt içmeyi engellemeye çalışmayın. Türkiye'de süt tüketimi, uluslararası ülkeleri baz alırsak çok geride. Bizde yıllık kişi başına düşen süt, yaklaşık 10 litre, gelişmiş ülkelerde ise 35 litre civarında. 1 litre süt 1,5 lira, bir bardak çay 3 lira. Süt içmemizi engellemeyin. İdarecilere, aracılara sesleniyoruz, artık sütü okullarda vermek yeterli olmayacak, askeriyede ve devlet kurumlarında da süt ikram edelim."

"Sokak sütü" denilen sütlerin istisnalar dışında hiçbirinde herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Demir, "Bakanlık, bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Artık sokakta satılacak sütler de belirli kriterler altına alınıyor. Artık sütlerin karneleri oluyor." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte 1 ton süt ikram edildi

İkram edilen sütü ve etkinliği çok beğendiklerini anlatan 67 yaşındaki Celal Algül, günlük hayatında da devamlı olarak süt tükettiğini söyledi.

Algül, "Gençlere, çocuklara bol bol süt içmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü süt her zaman kemikleri geliştirir." önerisinde bulundu.

Etkinliğe katılan 20 yaşındaki Abdullah Sağır da, "Gayet yerinde bir ikram. Önemli bir takviye bizim için. Her gün süt içmeye çalışıyorum. Sütün içerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerimiz daha güçlü oluyor. Kemiklere faydalı. Bu yüzden herkesin, 7'den 70'e süt tüketmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşların da beğenisini kazanan etkinlikte yaklaşık 1 ton süt, vatandaş ve öğrencilere ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Meydanı Ömer Demir İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title