Haberler

İstanbul: "Yüzyılın Projesi" İşbirliği Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Futbol Federasyonu arasında okul futbolunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen ''Yüzyılın Projesi''nin işbirliği protokolü imzalandı.

Conrad Otel'de gerçekleştirilen imza törenine, daha önce katılacakları açıklanan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy katılmadı. Projenin protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci ve Genel Sekreter Lütfi Arıboğan arasında imzalandı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, projenin gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Ülkedeki genç potansiyeli futbola yöneltmenin ne kadar önemli olduğunu inşallah yaşadığımız dönemde göreceğiz'' diye konuştu. Terim, 2. proje kapsamında pilot bir okulun seçilip bazı öğrencilerin hem normal okul eğitimlerini sürdüreceklerini hem de Futbol Federasyonu gözetiminde futbol eğitimi alacaklarını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de bakanlık olarak eğitimde sporun önem ve etkisini arttırmak için bu projeye imza attıklarını, projenin geç kalınmış bir uygulama olduğunu ifade etti. Daha bilimsel metodun uygulanacağı pilot okul modeli ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü de kaydeden Salih Çelik, "Biz bakanlık olarak eğitim desteğini vereceğiz. Yapılacak taramalar yoluyla belirlenecek yıldız adaylarını buraya getirip, hem eğitimlerini sürdüreceğiz, hem de bu çocuklarımız futbol eğitimi alacaklar. Bu model de ülkemiz için önemli bir olay olacak'' diye konuştu. Çelik, bu işbirliği ile daha umutlu, daha heyecanlı ve daha başarılı günlerin geleceğini düşündüğünü, bu projeyi ülke adına gurur verici gelişmelerin ilk adımı olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci ise projeye büyük önem verdiklerini, imzalanan protokolde üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerini belirterek, ''Bu protokol çok önemli, bir çok ilkleri taşıyor. Bizler eskiden okul bahçelerinde kağıtları birbirine bağlayarak iple sıkıp, top oynuyorduk. Disipline gidip cezalar alıyorduk. O günlerden bugüne geldik, artık okullarımızda bayan futbolu da gündemde. Federasyon, imzaladığı bu protokolün gereği olarak maddi manevi, teknik, eğitim ve kaynak aktarma konusunda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirecektir. Bu projenin ülkemizin geleceği için çok büyük önem taşıdığına inanıyorum'' diye konuştu.

Genel Sekreter Lütfi Arıboğan da eğitim ve sporun uygulamada bugüne kadar Türkiye'de birbirinden uzak kavramlar olarak ortaya çıktığını, bu projeyle eğitim ve sporun bir araya geleceğini, gelecekte de üst düzey sporcuların yetişeceğini söyledi.

Protokolün imzalanmasının ardından Keçeci, Çelik ve Arıboğan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, hazırlanan bir platformda kaleye şut atarak işbirliğini başlattılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title