Haberler

İstanbul: Yılın 3. Büyük Tarım Fuarı, 6-10 Eylül'de Ankara'da

Ağustos ayında tarım kesiminin ve üreticilerin akınına uğrayan İstanbul Tarım Fuarı'nın hemen ardından yılın üçüncü büyük tarım fuarı, 6-10 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek.

AB ile çetin geçmesi beklenen müzakere konularının başında yer alan tarım sektörü, zorlu rekabet koşullarına hazırlanırken, Anadolu'nun en kapsamlı fuarı niteliğindeki Ankara Tarım Fuarı'nda düzenlenecek "Tarım Mekanizasyonunda Gelişmeler" konulu sempozyum ile 2. Damızlık İnek Yarışması ve traktör şovlarının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

TÜYAP tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği'nin (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenecek olan Ankara Tarım Fuarı 2006, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları Birliği, Ankara İli Damızlık Süt Sığır Yetiştiricileri Birliği Ziraat Bankası ve Türk Ziraat yüksek Mühendisleri ile 6-10 Eylül 2006 tarihleri arasında 75. Yıl Ankara Hipodrumu Eryaman'da gerçekleştirilecek. Sektörün profesyonellerini bir araya getirecek olan Ankara Tarım Fuarı ihracatçılar için vitrin olma özelliği taşırken, tarımda ticaret kültürünün gelişmesine de katkı sağlayacak. Bu amaçla Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği tarafından da 7 Eylül'de saat 10.00'da fuar alanında "Tarım Mekanizasyonunda Gelişmeler" konulu bir sempozyum düzenlenecek.

TÜYAP'TAN YILDA 4 BÜYÜK TARIM FUARI

Sektörün önde gelen firmaları ile çiftçileri bir çatı altında buluşturan TÜYAP tarım fuarları, Türk tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlıyor. TÜYAP'ın Türkiye'nin dört önemli tarım merkezinde yılda 4 kez düzenlediği tarım fuarlarının ilki 30 Mart'ta düzenlenen Konya Tarım Fuarı'ydı. 9-13 Ağustos tarihlerinde 60 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul fuarının ardından, 6-10 Eylül tarihli Ankara Tarım Fuarı ve sonrasında 20-24 Eylül'de Bursa Fuarı yapılacak.

Fuarcılık sektöründe birçok ilke imza atan TÜYAP, 4 yıldır Bursa ve Konya'da başarıyla gerçekleştirdiği tarım fuarlarından aldığı güç ve tecrübe ile bu yıl ilk kez tarım sektörü için bölgesel nitelikleri itibariyle tarım coğrafyasında merkez olma özelliği taşıyan Ankara'da, İç Anadolu Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal gelişmesinde önemli görevler üstlenen Tarım sektörü temsilcilerini, yurt içi ve yurt dışından gelecek on binlerce profesyonel ziyaretçiyi ve çiftçileri ağırlayacak. Ankara Tarım, Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda, tarım ve hayvancılık sektörünün AB standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik ihtiyacı karşılayacak ürün ve hizmetleri kapsayan teknolojik yenilikler, ekipman ve donanımlar sergilenecek. Ankara Tarım Fuarı, İç Anadolu'nun tarım alanındaki gücünü başta Avrasya pazarı olmak üzere tüm dünyaya gösterme imkanı sağlayacak.

2. DAMIZLIK İNEK YARIŞMASI

Anadolu'nun en kapsamlı fuarı niteliğindeki Ankara Tarım Fuarı'nda, yurt içinden Anadolu'nun her bölgesinden gelecek çiftçiler ve profesyonel ziyaretçiler sektördeki yenilikleri görme ve kıyaslama şansı bulacaklar; fuarda ayrıca, Ankara İli Damızlık Süt Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 6 Eylül Çarşamba günü saat 12.30'da düzenlenen 2. Damızlık İnek Yarışması'nın ve çeşitli traktör şovlarının da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Ankara Tarım Fuarı'nda yer alan ürünler arasında; tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, çiçekçilik ve ilgili teknolojiler, ekolojik tarım, değirmen makineleri ve malzemeleri, çiftçilik ve seralara yönelik diğer ekipman ve hizmetler, agro bilişim, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, ilaçları ve ekipmanları, tavukçuluk, mekanizasyon, süt ve süt ürünleri bulunuyor. Ankara Tarım Fuarı, 6-9 Eylül 2006 tarihleri arasında 10.00-19.00, 10 Eylül 2006 günü ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Öte yandan, Türkiye'de kendi fuar alanına sahip tek kuruluş olan TÜYAP, yeni yatırımlar ile 60 bin metrekare büyüklüğe ulaşan fuar alanında, 27 yıldın hizmet veriyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, her türlü teknik donanıma sahip altyapısı, tamamen klimatize edilmiş 10 ayrı fuar salonu, 12 bin 800 kw/h elektrik gücü ve her türlü sergileme için gerekli su, pnömatik donanım ve diğer altyapı imkanları ile katılımcı firmalara dünya standartlarının üzerinde imkan sağlıyor. Bünyesindeki 399 profesyonel çalışanı ve deneyimli teknik kadrosu ile en ince detaylar planlanarak kusursuz hizmet anlayışı ile hareket ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title