Haberler

İstanbul ve Trakya Çevre Düzeni Planlama Çalışmaları -Çevre ve Orman Bakanı Pepe: -"istanbul'un Tek Başına Planlamasının Yapılmasının Doğru Olmayacağı, Trakya ve Marmara Bölgesi'nin Tamamıyla Birlikte Planlanması Gerektiği Düşüncesiyle Geleceğin İstanbul

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'un tek başına planlanmasının doğru olmayacağını, Trakya ve Marmara Bölgesi'nin tamamıyla birlikte planlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Pepe, İstanbul ve Trakya Çevre Düzeni planları ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı basına kapalı toplantının başında gazetecilere açıklama yapan Pepe, İstanbul'un çevre düzeni planı yapılması konusunda bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yaklaşık 1.5 yıl önce bir protokol yaptıklarını hatırlattı.

Protokol doğrultusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki çalışma gruplarından birisini oluşturarak İstanbul özelinde çevre düzeni planı çalışmasını adım adım yaptıklarını belirten Pepe, bu çalışmanın sonuna gelindiğini ve sonuçta Türkiye ve İstanbul'a yakışan bir çalışma gerçekleştiğini söyledi.

Bu çalışmanın tek başına İstanbul bağlamında ele alınması durumunda ''sağının solunun eksik kalacağını, ya ayağının topal ya kolunun kısa veya uzun olacağını'' vurgulayan Pepe, İstanbul metropolünü, Marmara Bölgesi'nden veya Türkiye'den ayrı düşünmenin mümkün olamayacağına dikkati çekti.

Bakan Pepe, şunları kaydetti:

''İstanbul'un tek başına planlamasının yapılmasının doğru olmayacağı, Trakya ve Marmara Bölgesi'nin tamamıyla birlikte planlanması gerektiği düşüncesiyle geleceğin İstanbul ve Marmara'sını şimdiden nasıl hazır hale getirebileceğimizin çalışmasını yapıyoruz.

Bölge genelinde İstanbul'u konumlandırmanın, planlama mantığı açısından daha doğru olacağını, bir bütünlük arz edeceğini, plancı arkadaşlarımız, hocalarımız, başkanımız ve bizim de görüşlerimiz bu noktada kesiştiğinden, İstanbul'u Trakya ile Marmara'nın tamamıyla birlikte düşünecek bir konsepti nasıl hayata geçirebiliriz, bunu nasıl planlayabiliriz? Geleceğin İstanbul ve Marmara'sını bu şekilde nasıl şimdiden hazır hale getirebiliriz? Bu toplantının ana fikri budur.''

Planlama kapsamında, fiziki yakınlık itibarıyla Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Düzce, Sakarya ve Kocaeli illerinin yerel yönetimlerinin İstanbul ile sıkı bir işbirliği ve koordinasyona girmelerinin gerektiği, İstanbul'un potansiyelini bu bölgeye yayarak yığılmaları sıçramalara dönüştürmek bakımından bu işbirliğinin çok önem taşıdığı yolunda değerlendirmeler yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title