Haberler

İstanbul Ve İzmir'de Yeni Turizm Merkezleri... - İstanbul Bomonti Turizm Merkezi İle İzmir Termal Kür Ve Günübirlik Tesisi Yerli Ve Yabancı Girişimcilere Tahsis Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Bomonti Turizm Merkezi ile İzmir Çeşme'de Termal Kür Tesisi ve günübirlik tesislerini, yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Bomonti Turizm Merkezi ile İzmir Çeşme'de Termal Kür Tesisi ve günübirlik tesislerini, yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edecek.

Taşınmazlar ''Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'' hükümlerine uygun olarak turizm amaçlı yatırım yapmak üzere tahsis edilecek.

İstekli girişimciler istenen belgeleri, 25 Eylül 2006 tarihinde saat 16.30'a kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bulunan Genel Evrak Servisi'ne elden teslim edecekler.

Posta ile yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.

Söz konusu tarihten sonra yapılacak başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak.

Süresi içinde kamu arazisi talebinde bulunan yerli ve yabancı girişimcilere, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi, turizm merkezi içindeki yatırım alanlarına ilişkin toplam yatırım maliyetinin, yüzde 5 oranında kesin ve süresiz teminat mektubu vermesi şartı getirildi.

Girişimciler birden fazla parsel için müracaat edebilecekler.

Birden fazla başvuru yapılan parseller için, yeterli görülen girişimciler arasında sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakere düzenlenecek.

Tek başvurunun yapıldığı parseller ise arazi tahsis komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak.

Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilan edilen parsellere ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren şartname, bedeli karşılığı Döner Sermaye İşletmesi Merkezi Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı, ön izin verilmeyen girişimcilerin kesin ve süresiz teminat mektuplarını iade edecek.

Turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek olan taşınmazların yaklaşık kapasiteleri şöyle:

-BOMONTİ TURİZM MERKEZİ-

''Bin 18 ada ve 1 parselde kayıtlı Şişli İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Bomonti Turizm kompleksi 18 bin 230 metrekare restorasyon (5 yıldızlı otel ve yemek içme) kapalı inşaat alanı ile 71 bin 20 metrekare (5 yıldızlı otel ve kongre ve sergi merkezi) kapalı inşaat alanı.

-TERMAL KÜR TESİSİ-

İzmir'in Çeşme Paşalimanı mevkiindeki Termal Kür Tesisi ve günübirlik tesis 195 bin metrekare kapalı inşaat alanı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title