Haberler

İstanbul Valisi Şahin, Rektörlerle Buluştu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla kentteki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleriyle buluştu.

Marmara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde üniversitenin Sultanahmet'teki rektörlük binasında "2018-2019 Akademik Yılı Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in başkanlığındaki toplantıya, İstanbul'daki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı katıldı.

Açılışta konuşan Şahin, eğitim-öğretim yılı öncesinde İstanbul'daki rektörlerle düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Şahin, geçen yıl rektörlerin önerisiyle bu toplantıyı periyodik hale getirdiklerini anlatarak, geçen yıl 5-6 toplantı yaptıklarını, bunların hem İstanbul hem de üniversiteler için güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Özellikle sene başı toplantılarını, okulların da eğitim-öğretime başlaması dolayısıyla ağırlıklı olarak üniversitelerin güvenliği ile ilgili konulara tahsis ettiklerini anımsatan Şahin, bu toplantıda da güvenliğin ele alınacağını aktardı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının huzurlu bir şekilde başlaması ve sona ermesi temennisinde bulunan Şahin, "Amacımız geleceğimiz olan gençlerimizin iyi ve en donanımlı şekilde yetişmesi ve yetiştirilmesi." dedi.

Valilik, rektörlükler, emniyet ve jandarmanın çalışmaları sayesinde 2015 yılı öncesinde yaşanan birtakım olumsuzluk ve sıkıntıların artık yaşanmadığını dile getiren Şahin, bu yılda aynı iş birliği ve gayretlerin devam edeceğini kaydetti.

Şahin, üniversite rektörlerini sadece bir çalışma arkadaşı değil, aynı zamanda bir dost, sıkıntıya düştüklerinde bilgisine başvurdukları bilim insanı ve tecrübeli arkadaşlar olarak gördüklerini ifade etti.

Rektörlerle aralarındaki ilişkinin resmi ve mekanik bir ilişki olmadığını anlatan Şahin, "Onun ötesine geçerek dostane, samimi bir şehir ortamı oluşturmaya sizlerle birlikte gayret ettik. Zannediyorum bunda da başarı olduk. Hem burada rektörlerimiz bir araya geliyor hem de rektörlerimizle vilayet yönetimi bir arada bulunma imkanı buluyor. Birbirimizi görmek, birbirimizin gözünün içine bakmak, sorunları ve talepleri ilk elden birbirimize aktarabilmek zeminini sağlıyor." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan rektörlere teşekkür eden Şahin, ev sahibi Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar'a da yeni görevinde başarı diledi.

Toplantı daha sona basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title