Haberler

İstanbul Valisi Şahin: "Gençlerimizi Geleceğe Çok İyi Hazırlamalıyız, Çok İyi Eğitmeliyiz" -...

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gençlerin geleceğe çok iyi hazırlanması ve eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Mevcut bilimler, teknoloji, gelişmişlik ve ötesinde, geleceğe dair bütün yapılabilecek hazırlıklar şimdiden gençlerimize verilmeli." dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gençlerin geleceğe çok iyi hazırlanması ve eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Mevcut bilimler, teknoloji, gelişmişlik ve ötesinde, geleceğe dair bütün yapılabilecek hazırlıklar şimdiden gençlerimize verilmeli." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki İslam Konferansı Gençlik Forumu tarafından Conrad Otel'de düzenlenen "Müslüman Gençliğin Durumu" konferansının resepsiyonu, Conrad Otel'de yapıldı.

İstanbul Valisi Şahin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, İİT Gençlik Günü'nü kutlayarak, bugünün bir gün olmaktan öte, başka şeyler de ifade ettiğini belirtti.

İslam dünyasındaki gençlerin hem kendi ülklerine hem de dünyaya sunacağı, söyleyeceği geleceğe dair planları ve hikayelerinin olması gerektiğini ifade eden Şahin, bu toplantıların bu planların yapıldığı ve bu hikayelerin yazıldığı toplantılar olduğunu söyledi.

Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler kimlik ve kişilik buhranındaki bu dünyaya, aslında bir nefes olabiliriz, bir medeniyet tasavvurunu yeniden sunabiliriz. Bu imkan, bu fırsat bizim elimizde var. Biz bunu dünyadan mahrum etmemeliyiz.

Bunun için de gençlerimizi geleceğe çok iyi hazırlamalıyız, çok iyi eğitmeliyiz. Mevcut bilimler, mevcut teknoloji ve gelişmişlik ve ötesinde, geleceğe dair bütün yapılabilecek hazırlıklar şimdiden gençlerimize vermeli. Dünya barışı için dünyada en azından Müslüman coğrafyada yaşanan huzursuzlukların giderilmesi, bunun dünyaya da barış nefesi olarak yayılması için yapmamız gereken çok şey var. Aksi taktirde ülkelerimiz, yine başkalarının önümüze koyduğu projelerin, planların ya da bir takım çalışmaların tüketicisi olmaya devam edecek."

Bu nedenle ümmetin bir araya gelmesinin, birliklerini ve beraberliklerini, dayanışmasını daha da kuvvetlendirmesinin zor duruma düştüğünde yanında olmasının, mutlaka bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Şahin, "Bugün içinde bulunduğumuz parçalanmışlık, her gün üreyen yeni bir nifak, yeni bir fitne, İslam dünyasını maalesef kasıp kavuruyor. Bizler bu durum karşısında bir aciziyet, bir çaresizlik görüntüsü içindeyiz maalesef. Bundan bir an önce kurtulmalıyız. " diye konuştu.

Vali Şahin, İslam Gençlik Teşkilatı gibi kuruluşların ve sivil toplum inisiyatifinin, bundan sonra çok daha verimli çalışmalarının ortaya çıkacağını belirterek, " Biz kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğiz, kendi yaramızı kendimiz saracağız. Dünyaya bir barış, esenlik mesajı olarak bu tür hareketlerimizi sunmuş olacağız. Dünya için yapabileceğimiz çok şey var. Bunu sizler ve bizler yapabilriz. Yeter ki bunun farkında olalım, kendimize, birbirimize güvenelim. " dedi.

-" Yapısal dönüşüm elzemdir"

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov da Müslüman Gençliğin Durumu Raporu'nun, dünya genelindeki Müslüman gençliğin sahip olduğu büyük potansiyeli ortaya koyduğunu belirtti.

İskandarov, bu potansiyelin heba olmaması için eğitimden iş dünyasına kadar çok geniş bir yelpazede yapısal dönüşümün elzem olduğunu vurguladı.

Resepsiyona Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konsey Başkanı Jibril Rajoub, İslam Kalkınma Bankası'ndan Zaher Rebai, İslam Spor ve Dayanışma Federasyonu Genel Sekreteri Halit Bin El Şeyh, Fas Gençlik ve Spor Bakanlığı üst düzey yetkilisi Muhammed Rherras, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title