Haberler

İstanbul Valisi Şahin'den "29 Ekim Resepsiyonu"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, vatanının canından aziz bilen kahraman bir neslin emaneti olduğunu belirterek, "Türk milleti güçlüdür.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, vatanının canından aziz bilen kahraman bir neslin emaneti olduğunu belirterek, "Türk milleti güçlüdür. Muhteşem tarihimizden, birlikte yaşama azmimizden, bağımsızlık idealimizden aldığımız bu güçle Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek bir yıldız gibi parıldayacaktır." dedi.

Vali Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, WOW İstanbul Hotel'de resepsiyon verdi.

Resepsiyonda konuşan Şahin, hürriyete aşık Türk milletinin, 1919'da başlayıp dalga dalga büyüyen, adım adım yükselen bağımsızlık mücadelesini, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandırdığını söyledi.

Şahin, kolayca teslim olunacağı zannedilirken, ezelden beri hür yaşadığını ve hür yaşayacağını bütün dünyaya gösteren Türk milletinin, muhteşem zaferinin ardından ilelebet payidar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin; zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, vatanını canından aziz bilen kahraman bir neslin emaneti olduğunu vurgulayan Şahin, "Hürriyet ve istiklal bu milletin karakteridir ve bu karakter ona nice destanlar yazdırmış; Anadolu'nun kapılarını açtırmış; bir cihan imparatorluğu kurdurmuş; Sevr'i reddedip tüm emperyalist devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti, yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin bir neticesi değildir. Bunun yanında düşmanla iş birliği halindeki hainlere, manda ve himaye hevesindeki soysuzlara, istikbalimizi karartmaya teşebbüs eden teslimiyetçi odaklara da tarihi bir cevap niteliğindedir." diye konuştu.

"Türk milleti güçlüdür"

Türkiye Cumhuriyeti'ni, kuruluş felsefesindeki gibi tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak istikbale taşımak için bugün herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' sözünde vücut bulan bu anlayışa sımsıkı sarılmak her vatan evladının görevidir. Bu şuuru asla kaybetmeyen milletimiz, 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha demokrasinin yegane yol olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milli Mücadele ruhu yeniden dirilmiştir. Cumhuriyet'ten yana görünüp sırtına hançer vuranlar ve demokrasiden taraf olduğunu iddia edip milletimizin birliğine kast etmeye çalışanların bilmelidirler ki bu millet ve bu devlet; birliğine, dirliğine, istikbaline el uzatanları yerle yeksan etmekten asla çekinmeyecektir. Türk milleti güçlüdür. Muhteşem tarihimizden, birlikte yaşama azmimizden, bağımsızlık idealimizden aldığımız bu güçle Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek bir yıldız gibi parıldayacaktır."

Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, "Türk milletinin tek ve ebedi yurdu olduğunu" vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyetimiz, halk egemenliği, hukuk ve eşitlik kaideleri üzerinde sapasağlam ayaktadır; ebediyete kadar da ayakta kalacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Cumhuriyet'i anlatan kısa bir filmin gösterildiği resepsiyona, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, askeri, mülki, idari ve siyasi erkan, yabancı misyon temsilcileri, rektörler, dini liderler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin İstanbul 29 Ekim Türkiye Politika Güncel Haberler

title