Haberler

İstanbul Valisi Mutlu: İki Olayın Faili Olan Örgüt Mensubu Sağ Olarak Ele Geçirildi"

Sarıyer'de 1 polisin yaralandığı çatışma sonrasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, " Sarıyer'de İstinye Karakolumuza saldırıda bulunan ve daha sonrada Avcılar'da polis memurumuzu yaralama olayına karışan bu iki olayın faili olan örgüt mensubu bugün Sarıyer ilçemizde emniyet görevililerimizin dikkatli takibi sonucu sağ olarak ele geçirildi" dedi. Vali Mutlu, iki olayın failinin ele geçmiş olmasının fevkaleda önemli olduğunu belirterek "Emniyet teşkilatımız bu olayların faillerinin yakalanmasıyla ilgili çalışmalarını fevkelade dikkatli, hassas, yoğun bir görevi, olayların vuku bulduğu günden itibaren sürdürüyorlardı. Bütün memurlarımız bu titiz çalışmalarının başında görevlerini yaparlarken bugün Sarıyer'de dikkatle görevlerini yapan personellerimizin takibi souncu olayın faili olan örgüt mensubu sağ olarak ele geçirildi" şeklinde konuştu.Vali Mutlu şöyle devam etti:

Bu konuyla ilgili belirlemiş olduğumuz kişilerdi ve bunların İstanbulumuzda yeni bir eyleme fırsat bulmadan ele geçirilmesi konusunmda 24 saat yoğun bir takibimiz vardı. 14 milyonluk şehirde gösterilen çok hassas görevin ve takibin sonucudur. Dolayısıyla bu başırılı görevi ifa eden emniyet görevlilerimiz ve emniyet teşkilatımızı yürükten kutluyorum, tebrik ediyorum. 1 yaralımız var. Çocuğumuz hayati tehlikesi yok. Silah yarası var. Tedavisi devam ediyor. İnşallah görevine kısa sürede dönecek.

"ŞEHİT CENAZEMİZDE SÖYLEMİŞTİK. CANLI YAKALAYACAĞIZ VE ADALETİN ÖNÜNE DİKECEĞİZ DİYE. BUNUNLA ÖVÜNÜYORUZ"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise saldırıyla ilgili şunları söyledi : Şehit cenazemizde söylemiştik. Canlı yakalayacağız ve adaletin önüne dikeceğiz diye. Canlı yakaladığımız için bununla övünüyoruz. Onların bakış açısıyla devletin bakış açısını kamuoyu görsün. Onların bakış açısı bildiğiniz gibi öğleyin iki lokma yemek yine polis memurunun başına sıkmak. Burada bir polisi yaralamış olmasına ragmen iki olaya karışmış bir militanın özellikle çaba sarfedilerdek canlı yakalanması; ki polisin silahını kullanma yetkisine haiz olduğu bir olaya dönüşmesine rağmen canlı yakalamıştır. Onun için özellikle altını çiziyoruz. Sokakta ekiplerimizin dikkati sayesinde yakalanmıştır. Çünkü bunların hepsinin resimleri kafalarına kazınmış durumda. O kadar ciddiyetle bakıyorlar meseleye. Bir otobüs durağında bu olayı yapan daha önceden resimlerinden hafızalarına kazınmış bu kişinin görüntüsü ve orada farkedip duruyorlar. Bilerek yapıyorlar" Çapkın, "kaçan bir kişi olduğu doğru mudur" şeklindeki soruya ise "Hayır tek şahıs" diye yanıt verdi.

SB - İstanbul / Sarıyer

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul İstinye Sarıyer Politika Güncel Haberler

title