Haberler

İstanbul Valiliği, uyuşturucu ile mücadelede 9 aylık bilançoyu açıkladı

Güncelleme:

İstanbul Valiliği, 2019 yılının ilk 9 ayında polis sorumluluk bölgesinde ele geçirilen uyuşturucu miktarının yüzde 61, jandarma sorumluluk bölgesinde ise yüzde 47 artış sağlandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu ile mücadelesindeki 9 aylık bilançosunu açıkladı. Yazılı açıklama yapan İstanbul Valiliği, "İstanbul genelinde uyuşturucu ile mücadelede İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz özellikle çocukları ve gençleri hedef alan zehir tacirlerine yönelik etkin ve kararlı mücadelesine devam ediyor. Gece gündüz operasyonlara imza atan ekiplerimiz 2019'un ilk 9 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre önemli başarılar elde etmiştir. Bu kapsamda; İl Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 2018 yılında 35 bin 65 olan olay - operasyon sayısı, 2019 yılının ilk 9 ayında 27 bin 13'e inerek yüzde 23 azalmıştır. Tutuklanan kişi sayısı 4 bin 621 kişiden 5 bin 12'ye yükselmiş, yüzde 9 artış yaşanmıştır. Ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise 6 bin 649 kilogramdan 10 bin 728 kilograma yükselerek yüzde 61 artış sağlanmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde ise 2018 yılının ilk 9 ayında yaşanan 337 olay operasyon sayısı, 2019 yılının aynı döneminde yüzde 5'lik bir artışla 355'e yükselmiştir. 2018 yılında 49 kişi tutuklanırken, 2019 yılında bu rakam 121 kişiye yükselmiş, yüzde 46 artış sağlanmıştır. Ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise bin 565 kilogramdan 2 bin 307 kilograma çıkmış, yüzde 47 artış gözlemlenmiştir. İstanbul'daki ceza infaz kurumlarındaki toplam 37 bin 670 tutuklu ve hükümlünün 8 bin 631'i (3 bin 200'ü hükümlü, 5 bin 431'i tutuklu) uyuşturucu ile ilişkili suçlardan dolayı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızı korumak ve asayişi sağlamak amacıyla özveriyle çalışan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür ediyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Jandarma İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title