Haberler

İstanbul Üniversitesi'nde Polisle Öğrenciler Arasında Arbede Yaşandı

İstanbul-(dha)- Haklarında Soruşturma Açılan ve Okuldan Uzaklaştırılan 7 Öğrenciye Destek Vermek İsteyen Öğrencilere Önce Özel Güvenlikçiler, Ardından Polis Müdahale Etti.

İSTANBUL-(DHA)- Haklarında soruşturma açılan ve okuldan uzaklaştırılan 7 öğrenciye destek vermek isteyen öğrencilere önce özel güvenlikçiler, ardından polis müdahale etti.

Üniversite önünde toplanan öğrenciler, Beyazıt yerleşkesi ana kapısına ¨Soruşturmalar geri çekilsin, eğitim hakkımız engellenemez¨ yazılı pankart açtı.

İstanbul polisi önlem almıştı ancak pankartı üniversitenin özel güvenlik görevlileri indirmek isteyince öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Özel güvenlik görevlileri ile öğrencileri ayırmak ise polise düştü. Arbedenin ardından öğrenciler indirilen pankartı yeniden asarak eylemlerine devam etti. Bu kez üniversite yönetiminin isteği üzerine polis harekete geçti. Okul kapısına asılan pankart polis tarafından indirilmek istendi. Öğrenciler karşı koymak isteyince bir kez daha arbede yaşandı. Okul önüne kurulan çadır zabıtalar tarafından alındı. Polis pankartı indirdikten sonra üniversite önünden ayrıldı, öğrenciler de eyleme devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title