Haberler

'İstanbul'un Yüzleri'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı desteğiyle hazırlanan 'İstanbul'un Yüzleri' serisinin ilk 25 kitabı okuyucuyla buluştu.

Kitabın tanıtımı dolayısıyla Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanvekili ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Kültür A.Ş'nin İstanbul'a yeni bir kültürel grup eser kazandırdığını, bu eserlerin ne kadar kültürel zenginliğe sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

2010 yılında, gerek İstanbul 2010 AKB Ajansının, gerekse diğer kurumların çabalarıyla İstanbul ile ilgili çok sayıda kitabın yayımlandığını anlatan Bilgili, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu kitapların hepsini bir tarafa koysanız, bu kadar imkan yaratıldığında İstanbul ile ilgili bu kadar daha kitap yayımlanabilir. Bu İstanbul'un gerçekten kültürel açıdan zenginliğini, birikimini ortaya koyuyor. Kültür yöneticileri olarak bizim dikkate almamız gereken bir taraf var. İstanbul, dünyanın önemli bir şehri haline geliyor. Dünyanın bir tarafında bir olay olduğunda insanlar gözünü Türkiye'ye ve İstanbul'a çeviriyor. İstanbul artık küresel bir komuta merkezi şehir haline gelme sürecinde hızla ilerliyor ama bu olanlar şu sorumluluğu üzerimize yüklüyor. Bu şehrin kültür yöneticileri olarak, eğer kültürel altyapımızı İstanbul'un bu gelişimine paralel olarak aynı şekilde geliştiremezsek, İstanbul ile ilgili beklentilerimiz biraz negatif olur. Onun için bize büyük iş düşüyor. İstanbul'u, kültürel olarak iyi hazırlamamız gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul'un kültür endüstrisinin daha çok gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz.'

- KÜLTÜR A.Ş GENEL MÜDÜRÜ BAYHAN-

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan da İstanbul'da yaşayanların çoğu zaman günlük koşuşturma içinde kentin güzelliklerini fark edemediğini belirterek, 'İstanbul'un yüzleri, bu farkındalığı oluşturmak, yaşadığımız kentin ne büyük hazine, imge, idol olduğunu ortaya koyması açısından önemli bir projedir' dedi.

Eserlere, 'İstanbul'un Yüzleri' denmesinin sebebinin hem sayı itibariyle 100, hem de sima itibariyle yüz olarak ortaya çıkması olduğunu dile getiren Bayhan, 'Proje bittiğinde kitapların 100'ü kütüphanelerdeki yerini alacak. Her kitapta 100 konu olduğuna göre İstanbul'un 10 bin yüzünü okuyuculara sunmuş olacağız. 10 bin maddeyle kitapseverlere bunu sunduğumuzda, İstanbul'un bir tarafta bu muhteşem hazinesi ortaya çıkmış olacak, bir tarafta da nasıl güzel bir şehirde yaşadığımızı daha iyi bilecek ve anlayacağız. Dolayısıyla bu güzelliğe sahip çıkmanın ve farkındalık oluştururken de bilinçlenmenin ve sorumluluğumuzu hatırlamanın da fırsatını yakalamış olacağız' dedi. Proje kapsamında ilk akla gelen yüzleri kitaplaştırdıklarını anlatan Bayhan, 'İstanbul sadece bir şehir değil, davranış özellikleri itibariyle devletten geri kalmayan bir büyüklüğe sahip. Öyle olunca da dünyanın en fazla yazarının, gazetecisinin, şairinin olduğu bir şehir aynı zamanda. İstanbul'da her alana baktığımızda yüzlerce kişiyi görmek mümkün' diye konuştu.

- SERİNİN İÇERİĞİ-

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan'ın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği serideki her kitap, konularında uzman kişilerce hazırlandı.

Eserlerin her birinde, İstanbul'un 100 ressamından fotoğrafçısına, 100 kilisesinden esnafına, 100 kaybolan eserinden musikişinasına, 100 ailesinden misafirine tam 100 başlıkta İstanbul'un bilinen, bilinmeyen binlerce hikayesi ve zenginliği anlatılıyor. Bilimsel araştırmalar sonucu hazırlanan içeriğin yanı sıra özenli tasarımı ve görsel zenginlikleri de kitapları paha biçilmez toplu bir eser yapıyor.

İstanbullular, bu eserlerle İstanbul'u Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri yapan sanat ve edebiyat insanlarını tanıyacak. İstanbullular, kitap evlerinde turistik amaçlı yazılmış İstanbul rehberlerinin dışında ve onların düzeyinin çok üzerinde, kolay okunabilir kitaplara kavuşacak. Kent halkı, çok önemli turizm getirisi sağlayan birtakım bilinen tarihi eserlerin yanında, kıyıda kalmış ve unutulmuş pek çok eseri tanıma şansı yakalayacak. Bu proje sayesinde İstanbullu olma bilinci ve İstanbul'un değerleri ortak değerler haline gelecek. (ÇİĞ-KÖS-ECN) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title